Hop hop hop, bier moet bevrijd van de dop

NIEUWS

WIJK AAN ZEE 

Zeg maar eens dat Wijk aan Zee een slaapdorp is. Als er ergens het naar ieders zin gemaakt wordt, is het Wijk aan Zee wel.

Leve de man die het bier uitvond, van je hieperdepiep hoezee! Vandaar de start, in Wijk aan Zee, van een nieuwe traditie: de zondag voor de Koninklijke verjaardag (voorheen Prins Pils) viert Wijk aan Zee het bier.

In de lente komen veel nieuwe speciaalbieren, lentebokjes en trendbrouwsels uit. Dit moet geproefd middels een heuse Lentetocht. Lekker kuieren en proeven van mooie en ambachtelijke biertjes. Dwars door het dorp, over het strand en om het duin.

Jullie kunnen een pas kopen voor 5 euro. Daar krijgen jullie dan een routefolder bij met suggesties welke route het beste te lopen. Verder krijgen jullie, op vertoon van de Lentepas, bij elk eerste drankje een stempel en een snack.

Na de Lentetocht mag de volle gestempelde (leesbaar ingevulde, dus niet te veel drinken) Lentepas in de bus bij De Tip, aan Voorstraat 12 in Wijk aan Zee, om zo kans te maken op een fraaie prijs. Alles mag gedronken worden op de Lentepas. Iedereen kan mee. Zelfs de wijndrinkers… maar de lentetocht gaat voor bier!

Etiquette: ‘Als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan’ luidt het oer-Hollandsche gezegde. De Lentetocht gelooft in jouw wijsheid om alle normale omgangsregels te kunnen hanteren. Laat het vooral gezellig blijven.

Verkooppunten: De verkoop van de Lentepas is gestart bij de TIP, bij Primera Ed van de Watering op het Julianaplein en exclusief voor Beverwijk, bij Aan Tafel! Begijnenstraat 12.

Deze overheerlijke bierpas is verder te verkrijgen bij de 12 Tapperijen: Hotel Restaurant Sonnevanck, Het Zomerhuis, Gewoon in Wijk aan Zee, Het Strandhuis, Sout, De KUSt, Klein Zwitserland, De Liefhebbers, SunSeaBar, Het Wapen van Wijk aan Zee, Café ‘t Juweeltje en Café De Zon.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz