Huisje Weltevree

NIEUWS
1
Zonnebloem

WIJK AAN ZEE – Het huisje steunde en kreunde.

Een plaatje van een huisje. Het staat tegen het duin en hoort bij hotel de Wijck. Alleen was de staat van het huisje in de loop van de jaren sterk achteruit gegaan. Zo zouden de kozijnen scheef hangen en de muren hadden geen lang leven meer te beschoren. Als je op je knieën ging zitten kon je zo ongeveer onder het huis doorkijken. Zo zonde dat dit Efteling huisje het zo zwaar heeft. Want dat is het. Het is petieterig klein en meer geschikt als huisje te dienen in de Efteling.

Maar niet getreurd. Het is met alle problemen van dit huisje gedaan. Allemaal verleden tijd. Het wordt op dit moment terug gebracht in originele staat. Dit wil zeggen dat alle originele elementen terugkomen. Er komt een geheel nieuw pannendak op en zelfs de dak dragers en balken worden weer als van ouds. Alle vensters komen  terug zoals het ooit was. Met dit verschil dat het een stuk beter te onderhouden is.

GEVELSTEEN
Zelfs de gevelsteen wordt als van ouds.

De mannen die het uitvoeren zijn erg blij een dergelijk leuk project te mogen uitvoeren. Zoals één het verwoorde, het is een genot maar ook best een hele uitdaging om dit werk zo precies mogelijk uit te voeren. Maar het gaat mooi worden!! Let maar eens op.


 

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz