Huren bij de overburen

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Gemeenten en woningcorporaties in Zuid-Kennemerland en IJmond willen woningzoekenden uit de ene regio ook in aanmerking te laten komen voor een sociale huurwoning uit de andere regio. Daarom start vanaf juli 2014 het pilotproject ‘huren bij de overburen’.

Woningzoekenden krijgen meer keuze en hebben meer kans om een geschikte woning te vinden omdat ze niet meer gebonden zijn aan de eigen regio. De economische of maatschappelijke bindingseis wordt de komende twee jaar losgelaten. De pilot is geslaagd als er voldoende gebruik wordt gemaakt van de ruimere mogelijkheden en partijen inzicht krijgen in de effecten. Het gaat om huurwoningen van woningcorporaties met een huurprijs tot € 699,-.

De gemeenten in de regio Zuid-Kennemerland (Bloemendaal, Heemstede, Haarlemmerliede/Spaarnwoude, Zandvoort en Haarlem) en IJmond (Velsen, Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest) hebben afgesproken meer samen te werken op het gebied van woningbouw en woonruimteverdeling. De afspraak om de bindingseisen voor een periode van twee jaar los te laten is een eerste concrete stap in de samenwerking binnen de woonruimteverdeling.

Tussen Velsen en de gemeenten Bloemendaal, Heemstede, Haarlemmerliede en Haarlem bestonden al eerder afspraken waardoor woningzoekenden over en weer in aanmerking konden komen voor elkaars sociale huurwoningen: ‘huren bij de buren’. Met ingang van 1 juli 2014 gelden deze afspraken ook voor de IJmondgemeenten ten noorden van het kanaal, vandaar: ‘huren bij de overburen’.

Gemeenten en woningcorporaties zorgen de komende maanden voor wijziging van de systemen om de toewijzing aan woningzoekenden uit de andere regio mogelijk te maken, en woningzoekenden goed te informeren. De woningen worden via dezelfde websites aangeboden die nu ook worden gebruikt: www.mijnwoonservice.nl, www.woneninvelsen.nl, www.ijmondwoning.nl.

Bron: Gemeente Beverwijk


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz