Iedereen bedankt Deel 2 “INGEZONDEN BRIEF”    

NIEUWS
Goed zo parkeerbeheer! 

WIJK AAN ZEE – Bedankt Toine, helemaal vergeten jou te benoemen bij het artikel iedereen bedankt. En natuurlijk BEDANKT hoeders van de wet, een toffe actie!

De brief: Een goed begin van 2016 is het halve werk! En dan zijn er ook nog handhavers die absoluut niet begrijpen dat zij de meest vreemde verwensingen naar hun hoofd krijgen geworpen i.p.v. de beste wensen voor 2016. Parkeerbeheer Beverwijk staat bij de meesten al niet hoog in het lijstje nuttige instanties en met deze actie zijn zij zeker weer een stuk verder gezakt. Veel lager kan haast niet.

Goed de situatie: Mijn naam is Toine van Bakel en ik sta op het podium om de bij de nieuwjaarsduik de muziek te verzorgen op het strand van Wijk aan Zee. Dit optreden doe ik geheel vrijwillig. Er staan geen verdiensten tegenover. Ik rijd met mijn bus naar het strand om vervolgens door de slagboom te gaan richting het evenement. (Lees: de slagboom wordt geopend door 1 van de 6 pashouders van het strand) Ik parkeer op de speciale laad, los en vergunninghouders plaats en ga aan het werk. (Dit gebeurt zomers bijna wekelijks)

Vlak na de duik komt een organisator mij vertellen dat ik een bon heb gekregen van parkeerbeheer of handhaving zoals ze graag genoemd willen worden. Nu is het in wijk aan zee op 1 januari tussen 14 en 17 uur druk dus kom laten wij gezellig bonnen gaan schrijven? Echt een positieve instelling. Sta ik nu op de stoep, op de openbare weg of midden op een kruising geparkeerd dan snap ik enigszins de boete.

Ik sta nu op een plaats waar iemand enkel kan komen met medewerking en daarmee ook direct toestemming van de paviljoen eigenaren aangezien ik geen 4×4 heb. Wat heeft parkeerbeheer hier überhaupt te zoeken? Zelf even kijken naar de duik en een warme choco afdwingen misschien? Zullen zij er op 2 januari ook zijn? Wat denken jullie zelf?

Uiteraard had ik de goede verwachting dat het wel goed zou komen na overleg tussen de leidinggevende parkeerbeheerder en de organisatie van de nieuwjaarsduik. Helaas ook op het kantoor zijn zij niet voor reden vatbaar. Bij binnenkomst, zonder wat te hebben gezegd stonden de mannen al met hun hoofd te schudden. Kansloos. Stijfkoppen, vakjesmensen etc. Voor de verkiezing moemakers van het jaar heeft deze club de eerste punten alweer in de pocket.

Los van het geld kost deze kansloze actie ook nog eens tijd van diverse mensen, schaamteloos. Laat ik voorop stellen dat in de letter van de wet deze mensen gelijk hebben. Ik mocht daar niet staan. Maar stel, ik zou hem asociaal op de betonplaten van Sout hebben geparkeerd, hadden zij geen poot om op te staan omdat dat geen parkeerplaats is. Hoe krom wil jij het hebben.

90 euro en 9 euro administratiekosten totaal 99 euro die ik beter had kunnen geven aan de Reddingsbrigade. Dus wat leer ik hiervan? Niets! Jullie gaan toch niet denken dat ik met mijn loodzware apparatuur vanaf het weiland ga lopen? Dat is een onmogelijke opgaaf.


 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

2 thoughts on “Iedereen bedankt Deel 2 “INGEZONDEN BRIEF”    

  1. Ik denk ook dat je bezwaar MOET maken. misschien had een briefje op het voorruit duidelijkheid gegeven want ik heb meerdere keren gezien dat ze WEL kunnen lezen dat nog wel. Aan de andere kant wie heeft deze bewaking aangevraagd?? het heeft een reden? En een briefje had wel degelijk gewerkt……..volgens mij.

  2. Bezwaar maken bij de gemeente en bij de commissie beroep en bezwaar, dan krijg je met een goed verhaal zeer waarschijnlijk gelijk!!

Comments are closed.