In de schoenen van de bouwmeester

NIEUWS

Hoessein Karcache is bouwmeester bij aannemersconsortium OpenIJ. Hij loopt dagelijks rond op het sluizencomplex en kijkt of alles veilig verloopt. Ook is hij aanspreekpunt voor de bewoners van het sluizencomplex van de nieuwe, grote zeesluis.

Hoessein Karcache

Door zijn afwisselende werkzaamheden krijgt hij van alles een beetje mee en dit deelt hij graag met bewoners. ‘Ik vind het leuk om te vertellen over het toekomstige paradepaardje van IJmuiden.’

Wat zijn jouw werkzaamheden als bouwmeester?

‘Ik ben een aanspreekpunt voor bewoners en mensen die nieuwsgierig zijn naar het werk bij het sluizencomplex. Verder ben ik dagelijks bezig met de inspectie van de eisen die Rijkswaterstaat aan OpenIJ stelt voor onze werklocatie. Wij hebben dit werkgebied in beheer gekregen van Rijkswaterstaat, dus moeten we het in goede staat houden.’

Waar zien wij jou vaak rondlopen?

‘Op de Middensluisweg. Dat is ons areaal. Het loopt van de noordzijde van de Middensluis tot en met de zuidzijde van de Noordersluis. Het echte grote werk – waar de sluis straks terecht komt – gebeurt daar.’

Hoe ziet je werkdag eruit?

Heel gevarieerd. Ik controleer bijvoorbeeld of de staat van de weg in orde is, of hij goed toegankelijk is voor fietsers en of auto’s er niet harder rijden dan 30 km/h. Ik inspecteer de verkeersborden en verkeerslichten op het sluizencomplex. En eens in de 2 weken stap ik op de boot van de vletterlieden en vaar ik langs de sluis en de oevers, om te kijken of daar geen gekkigheden zijn.’

Wat vind je het leukste van je werk bij de zeesluis?

‘De afwisseling en de verschillende disciplines waarmee ik te maken heb. Civiel, weg- en waterbouwkunde, elektrotechniek. Als schouwer volg ik het werk van al die knappe koppen van dichtbij. Daar leer ik zelf ook van. Het wordt de grootste sluis ter wereld gebouwd. Daar zit ongelofelijk veel techniek in. Ik vind het leuk om te vertellen over het toekomstige paradepaardje van IJmuiden.’

Wat kun jij zien van de werkzaamheden?

‘Wij hebben een uitkijktoren waarop mensen uit kunnen kijken over de werkzaamheden. Zeker nu het echte werk is begonnen, loop ik daar regelmatig naar toe en beantwoord ik graag de vragen die mensen hebben over het werk.’

Wat drijft jou tot het leveren van goed werk?

‘Alles moet veilig, leefbaar en bereikbaar zijn. Voor bewoners zelf natuurlijk, maar ook voor de toeristen die er rondlopen. Het is voor bewoners een belangrijke weg over het kanaal heen. En voor velen een dagelijkse route richting grote bedrijven als Tata Steel.’

Welke vragen krijg jij vaak van bewoners?

‘In het begin waren er veel werkzaamheden dichtbij de huizen. Toen wilden bewoners natuurlijk graag weten hoe lang het nog zou duren. Nu is dat veel minder. Ik krijg nu ook geen klachten. Even afkloppen! Het is goed om te zien dat de werkzaamheden netjes verlopen. Maar als er wel iets is, sta ik altijd klaar voor de bewoners.’


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz