Informatieavond over prostaatkanker bij RKZ

NIEUWS

rode_kruis_ziekenhuis

BEVERWIJK – Prostaatkanker! Eén van de meest voorkomende kankervormen bij mannen. Wat is prostaatkanker? Wat zijn de behandelmogelijkheden? Wat doet het met jou en jouw (seksuele) relatie? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de informatieavond “Prostaatkanker…en dan?” op donderdag 30 januari in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk.

Wereldwijd wordt er per jaar bij meer dan 680.000 mannen de diagnose gesteld. Meer dan de helft van de mannen vanaf 80 krijgt het. Reden genoeg om een informatieavond volledig te wijden aan deze veel voorkomende vorm van kanker bij mannen.

Anoesjka Claessen, uroloog in het RKZ en Gerbert Vrijenhoek, physician assistant in het RKZ, leggen uit wat prostaatkanker is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Anniek Goosens, internist- oncoloog in het RKZ vertelt wat te doen als de hormonen niet meer werken. De seksuele problematiek rondom prostaatkanker wordt door seksuoloog Marijke van den Breevaart besproken. Natuurlijk is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het personeelsrestaurant op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13 te Beverwijk. Start van de bijeenkomst is om 19.00 uur tot 21.00 uur (zaal is open om 18.45 uur). De toegang is gratis. Graag aanmelden via de website of via het Patiënten Service Bureau : 0251 – 265111 (tijdens kantooruren)


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz