Inkoop zorg voor de jeugd

NIEUWS
Gemeente Beverwijk
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Op 31 oktober ondertekenen jeugdhulpaanbieders van zorg en ondersteuning contracten met de regiogemeenten.

Hiermee worden de afspraken vastgelegd die zijn gemaakt over de zorg voor jeugd in het kader van de nieuwe Jeugdwet. Zo blijft goede zorg en ondersteuning voor jeugdigen en hun ouders of verzorgers in de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer ook na 1 januari 2015 beschikbaar.

Met ingang van 1 januari aanstaande zijn gemeenten verantwoordelijk voor het totale aanbod van Jeugdhulp. Deze taken waren tot en met 2014 in handen van de Rijksoverheid, de provincie, het zorgkantoor en de zorgverzekeraars. Om er voor te zorgen dat deze zorg en ondersteuning bij de overkomst naar de gemeenten vanaf 1 januari beschikbaar blijft en de transformatie in gang wordt gezet, hebben de gemeenten in de IJmond, Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer afspraken gemaakt met ongeveer 40 zorgaanbieders. Hiermee houden jeugdigen vanaf 1 januari 2015 goede ondersteuning. Met het ondertekenen van de contracten worden de afspraken op vrijdag 31 oktober 2014 formeel bevestigd.

De regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer zijn met deze ondertekening één van de eerste regio’s die de contractering in zowel de WMO als de jeugdhulp succesvol hebben afgerond.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz