Inloopavond gaswinning

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Weten jullie het nog? 

Foto: © Dirk-Jan Prins

Eind 2015 stond voor de kust van Wijk aan Zee dit platform. Op zoek naar gas. Dit was de Noble Regina Allen. Een enorm gevaarte. Hij heeft een waterdiepte van 122 meter, een beenlengte van 150 meter en hij heeft een boordiepte van maar liefst 11.000 meter. Het in 2013 gebouwde gevaarte heeft eerst enige tijd in de haven van IJmuiden gelegen. Er zijn honderden miljoenen mee gemoeid om een dergelijk eiland te bouwen. De werkmensen zijn veel van huis. Zij werken twee op en twee weken af. Een helikopter is hun taxi. De Noble Regina Allen krijgt volgend jaar een stellage (rig) wat drie keer zo groot wordt. Zijn prestatie zal dan nog indrukwekkender zijn.

Zijn doel was, zoeken naar gas. Dat is gevonden. De fakkel heeft dit verraden. De donkere wolken is het water wat als koelwater wordt gebruikt. Nu wil het dat Tulip Oil vergunningaanvragen voor het aan land laten komen van dit gas kort geleden ter inzage heeft gelegd. De bedoeling is dat het gas aan land komt bij een nog te bouwen gasstation. Er is ook gegeken of er een reeds bestaand station op het Tata Steel terrein gebruikt kon worden.

Op woensdag 7 juni wordt er een inloopavond gehouden in hotel het Hoge Duin. Iedreen is daar van harte welkom om aanwezig te zijn en om eventueel op en aanmerkingen te geven op deze vergunningaanvragen. Aanvang van deze inloopavond is om 19.30 uur 


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz