Installatie Raad van Kinderen bij Tata Steel

NIEUWS

Een selectie van leerlingen van groepen 6 tot en met 8 van basisscholen De Beekvliet uit Velserbroek en De Toermalijn uit Driehuis zijn vandaag geïnstalleerd als Raad van Kinderen bij Tata Steel.

KINDERRAAD TATA
Bron: Tata Steel

Hans Nooij van Tata Steel gaf ze uitleg over het staalbedrijf en het proces van staal maken. Charlotte van Herwaarden van de Missing Chapter Foundation legde uit hoe een Raad van Kinderen werkt. Daarna kregen de leerlingen het dilemma voorgelegd waar ze mee aan de slag gaan: hoe wordt Tata Steel het bedrijf met de meest positieve bijdrage aan de omgeving? De leerlingen gaan ideeën bedenken, die ze dit voorjaar aan de directie van Tata Steel presenteren.

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje. Tata Steel vindt net als deze stichting dat het belangrijk is kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst. Daarom wil Tata Steel kinderen uit de omgeving van het staalbedrijf betrekken bij het vinden van oplossingen voor strategische dilemma’s. Het initiatief van prinses Laurentien past goed bij het omgevingsbeleid van Tata Steel, dat als thema “Future Generations” heeft.

De keuze van het dilemma is ingegeven door het feit dat Tata Steel maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk vindt en ernaar streeft om de impact van de bedrijfsprocessen op de omgeving zo veel mogelijk te minimaliseren. Tata Steel werkt daar continu aan. Zo is er een energiebesparingprogramma en wordt er intensief onderzoek verricht naar het verbeteren van bedrijfsprocessen en het ontwikkelen van nieuwe producten die bijdragen aan het creëren van een duurzame samenleving.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz