Jij wilt hier linksaf, mag dat?

NIEUWSWIJK AAN ZEE – Sinds vandaag is het officieel weer een stukje veiliger in Wijk aan Zee.

Vrijdagmiddag 14.00 uur was het dan zover. Er is heel wat gesteggel geweest, maar uiteindelijk is er voor de deur van de Spar een veilige oversteek gekomen. Tim de Rudder beloofde dat wanneer de financiën er zouden zijn, er aan gewerkt zou gaan worden. En hij hield woord. Geen zebrapad, zoals die 3 jaar geleden alweer, door een grote onbekende bekende, in een nacht met de hand was aangebracht. Dit was werkelijk tegen alle regels. Maar toch heeft dit persoon er stiekem wel voor gezorgd dat men nu in ieder geval wist dat een zebrapad niet de juiste oplossing zou zijn.


Wethouder Dorenbos en Ton Mars wagen gebroederlijk de oversteek

De reden dat Ton Mars bij deze opening van de oversteek betrokken is, komt omdat hij zich velen jaren bezig heeft gehouden met de realisatie van deze oversteek. Daarom vond de gemeente het gepast om hem hierbij te betrekken. Ook mocht hij meedenken over de uitvoering. Maar dit geeft nog geen verklaring aan de kop van het artikel.

Bewoners uit Wijk aan Zee kregen groen licht om de nieuwe verkeerssituatie in gebruik te nemen. Al snel bleek dat één bewoner met regelmaat aan het omrijden was. Want, zo zegt deze inwoner, ik heb geen zin in een bekeuring. Deze opmerking vroeg om een klein onderzoek. Wat wil het geval? Mensen die met de auto vanaf het Boothuisplein links willen richting Beverwijk, mogen volgens de regels niet links af. 

Deze weggebruikers moeten dan over een doorgetrokken verdrijvingsvlak en zelfs over een stukje vluchtheuvel. De verkeersdienst van de politie wist het volgende te melden. “In deze situatie is het inderdaad niet toegestaan om hier naar links te gaan”.

Navraag bij Rijksoverheid, afdeling verkeer en infrastructuur, kon hetzelfde melden. Alleen de overheid kon er, na alle regels erbij opgeslagen te hebben, er nog een oplossing bij aandragen. “Indien de gemeente, vanuit Beverwijk gezien, rechts naast het vlak een stippellijn laat trekken, dan is het probleem verholpen. Deze oplossing ziet men tegenwoordig vaker op de grote wegen. Of dit ook mag binnen de bebouwde kom, daar kan ik helaas niet op antwoorden. Hoe dit verzekeringstechnisch in elkaar steekt, indien hier een ongeval zou plaatsvinden, kan ik u ook niet vertellen.”

Het is dus nog niet zo simpel, maar ook de gemeente Beverwijk kent een afdeling verkeer. Deze knappe koppen zullen waarschijnlijk, binnen korte tijd, met een gepaste oplossing komen.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Jij wilt hier linksaf, mag dat?

Comments are closed.