Jonge zebra overleden

NIEUWS
zebra
Bron: Gemeente Beverwijk

WIJK AAN ZEE –  College besluit tot verwijderen witte strepen op Verlengde Voorstraat.

Afgelopen weekend heeft een onbekende witte strepen aangebracht op de Verlengde Voorstraat in Wijk aan Zee, bij wijze van een zebrapad. Aangezien dit tot een onveilige verkeerssituatie leidt, heeft het college besloten de strepen zo snel mogelijk te verwijderen.

De wens tot een oversteekplaats voor voetgangers op deze plek is al eerder geuit door inwoners van Wijk aan Zee. De verkeerskundigen van de gemeente hebben vastgesteld dat dit een complexe locatie is:

op een drukke 50 km-weg;
vlakbij de hoek Bootmanszij;
tegenover een uitrit van de Dorpsweide;
het fietspad kruisend.
Hier kan een simpel zebrapad niet volstaan.

Om een veilige oversteekplaats voor voetgangers te creëren, moet de weg worden aangepast: er moet een vluchtheuvel worden geplaatst om te voorkomen, dat de verkeersdoorstroming op drukke zomerse dagen niet onnodig lang wordt opgehouden. Daarvoor moet de weg aan beide zijden uitdijen, hetgeen ten koste gaat van een paar parkeerplaatsen langs de Dorpsweide. Bovendien moet de verlichting worden aangepast en zullen er waarschuwingsborden moeten komen. In zijn geheel betreft dit een behoorlijke reconstructie van de Verlengde Voorstraat.

Het college heeft met de gemeenteraad afgesproken dat zulke reconstructies gecombineerd worden met andere werkzaamheden bijvoorbeeld de vervanging van de riolering. Tenzij het college het een hoge prioriteit toekent. Dat is in het geval van de aanleg van een voetgangersvoorziening op de Verlengde Voorstraat niet het geval.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.