Kern met Pit

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Opnieuw gaat Wijk aan Zee op, al de derde keer, voor het predicaat van Kern met Pit.

DSC06956a
Foto: Dirk-Jan Prins    Het uitgraven van de bunker

Dit keer vanwege de realisatie ontsluiting Bunker in het Gaasterbos. Dit is een onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. De prijs is bedoeld voor bewonersinitiatieven die zich inzetten voor de verbetering van hun buurt of wijk. In 2013 ontving Wijk aan Zee de prijs voor Rondje Wijk aan Zee en in 2014 voor de Dorpswandeling. Het nieuwe derde project, de Mannschappenbunker van Wiederstandsnetz 122, is dit jaar uitgegraven. Met behulp van Tata Steel is de bunker voorzien van een stalen deur en verlichting. Er moet nog heel veel gebeuren voordat de bunker op 1 mei, bij de opening van het seizoen, voor de eerste keer open kan voor het publiek.

Op zaterdag 23 januari vindt om 10.00 uur de prijsuitreiking, groot duizend euro, plaats in het Strandhuis in Wijk aan Zee. Er is een markt met kramen waarop elk project zich kan presenteren. En wie weet gaat het project zelfs op voor de Provinciale of Nationale trofee. Het juryrapport en het aantal stemmen zullen de doorslag geven.

Tevens zullen die dag de nieuwe projecten voor 2016 zich presenteren. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust even kijken op 23 januari. Supporters zijn welkom.


 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz