Kersverse wandel- en fietsmogelijkheden

NIEUWS

BEVERWIJK – Het aanbod voor fiets- en wandelmogelijkheden in het buitengebied van Assendelft en Beverwijk is verder uitgebreid.

Openingshandeling bij het Noorderveenpad.
Openingshandeling bij het Noorderveenpad.

Op 2 april jl. is de uitbreiding door gedeputeerde Bond van de provincie Noord-Holland en wethouder Emmer van de gemeente Zaanstad gevierd bij het Noorderveenpad, dat over boerenland loopt. Ter gelegenheid van de viering overhandigden de boeren Al en Kramer beide heren speciaal ontworpen laarzen om hun land te kunnen betreden zonder natte sokken.

Wandelroute met onderweg een zelfbedieningspontje.
Wandelroute met onderweg een zelfbedieningspontje.

Zeker voor de stedeling is het leuk om ook boerenland te ervaren. Het Noorderveenpad loopt over boerenland waardoor de wandelaar direct in aanraking komt met het polderlandschap. Een bijzondere route met onderweg een zelfbedieningspontje en speciale matten om niet door het veen te zakken. Ondertussen is het heerlijk genieten van de mooie strakke percelen en de ruigte van die van Staatsbosbeheer. Later dit jaar is het Noorderveenpad ook onderdeel van het Wandelnetwerk Noord-Holland.

Een snelle route met de fiets vanuit het centrum van Beverwijk naar het fort aan de Sint Aagtendijk, het kan! Met het nieuwe fietspad kan men nu vanaf de Noorderweg richting het fort fietsen.

Plezierig wandelen met nieuwe routemarkering wandelpad Sint Aagtendijk

Dit pad loopt over de kruin van de Sint Aagtendijk, tussen Fort Veldhuis en Fort aan de Sint Aagtendijk. In het belang van de wandelaar zijn overstapplekken verbeterd. Verder zijn er nieuwe toegangen en routemarkeringen geplaatst. Dit maakt het een stuk makkelijker om op en af de kruin te lopen. Het pad is onderdeel van de Stellingroute en Vogelrijkpad en maakt deel uit van het Wandelnetwerk Noord-Holland.

Stevig stappen op het Noorderveenpasd.
Stevig stappen op het Noorderveenpasd.

Dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland kan de aanleg van nieuwe fiets- en wandelpaden en kleinschalige recreatieve voorzieningen in dit gebied gefinancierd worden. Dit draagt bij aan de optimalisatie van de recreatieve routestructuur en leefbaarheid van dit unieke landschap.


 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz