Kinderen ontbijten met de burgemeester in het Stadhuis

NIEUWS


BEVERWIJK – Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

Op vrijdagochtend 8 november ontvangt burgemeester Smit 50 leerlingen uit groep 3b en groep 8b van de Phanta Rei voor een gezamenlijk ontbijt op het Stadhuis. De kinderen nemen zelf het gezonde Schoolontbijt mee. Zo geven zij het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt! Burgemeester Smit betaalt namens het college van B&W symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan stichting Het Vergeten Kind.

Dit jaar vindt de 17e editie plaats van het Nationaal Schoolontbijt, dat al 16 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement is van Nederland. Van 4 tot en met 8 november laten een half miljoen kinderen zien hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt is. Ruim 2700 scholen binnen 250 gemeenten doen hieraan mee, met als doel het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren. Het ontbijtpakket is samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat Het Vergeten Kind. Die stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De stichting organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten ze zich ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz