Kinderen ontbijten met de burgemeester in het Stadhuis

NIEUWS

Afbeeldingsresultaat voor t kraaienest beverwijk


BEVERWIJK – Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

Op woensdagochtend 7 november ontvangt burgemeester Smit 21 leerlingen uit groep 5 van OBS ‘t Kaaienest voor een gezamenlijk ontbijt op het Stadhuis. De kinderen nemen zelf het gezonde Schoolontbijt mee. Zo geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Burgemeester Smit betaalt namens het college van B&W symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan stichting Kinderpostzegels.

Het Nationaal Schoolontbijt

Dit jaar vindt de 16e editie plaats van het Nationaal Schoolontbijt, dat al 15 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement is van Nederland. Van 5 tot en met 9 november laten een half miljoen kinderen zien hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt is. Ruim 2500 scholen binnen 275 gemeenten doen hieraan mee, met als doel het ontbijtgedrag van basisscholieren te verbeteren. Het ontbijtpakket is samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Een goed doel

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Eén van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt, waar de hele school aan ontbijttafels schuift. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feest voor iedereen’.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz