Kom niet naar De Bazaar

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – Kom niet naar De Bazaar voor specifiek kopen van verse en kant-en-klare voedingsproducten.

Dit is het advies van veiligheidsregio Kennemerland en gemeente Beverwijk. Het aanbod van verse- en kant-en-klare voedingsproducten in de hallen 30 t/m 33 van De Bazaar in Beverwijk ontbreekt morgen en ook dit weekend. Dit is het gevolg van het besluit van de Voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) in nauwe samenspraak met burgemeester van Beverwijk. Aangezien deze activiteiten ook niet naar elders op het terrein van De Bazaar mogen worden verplaatst, adviseren de VRK en de gemeente het publiek niet naar De Bazaar te komen als men enkel de verse- en kant-en-klare voedingsproducten uit de hallen 30 tot en met 33 wil kopen.

“Wij vinden het belangrijk dat het winkelende publiek op de hoogte is van de situatie op De Bazaar morgen en in het weekend,” aldus burgemeester Martijn Smit van Beverwijk. “Vandaar dat wij hen dit advies meegeven. Wij willen voorkomen dat het te druk wordt op de locaties van De Bazaar die morgen en in het weekend wél open zijn. Als dit advies wordt opgevolgd, hopen wij dat het winkelende publiek dat wel naar De Bazaar komt, zich in voldoende mate op 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Op deze manier proberen wij de risico’s voor de volksgezondheid op De Bazaar te minimaliseren, namelijk het besmettingsgevaar dat bezoekers en handelaren lopen als het te druk wordt.”

De burgemeester van Beverwijk doet verder een beroep op de handelaren van de hallen 30 t/m 33. “Wij zijn ons heel bewust van de economische gevolgen die de maatregelen voor hen hebben. Gelet op de mogelijke ernstige risico’s voor de volksgezondheid vinden wij als overheid de maatregelen noodzakelijk. Wij willen er bij de getroffen handelaren op aandringen vooral de aanwijzingen op te volgen van de directie van De Bazaar. Die heeft de taak en de plicht om de handelaren die standruimte bij De Bazaar huren, te informeren. In ons gesprek gisteren heeft de directie van De Bazaar toegezegd alles in het werk te stellen hun huurders te informeren over de gang van zaken. Wij hebben vandaag de directie laten weten dat de handelaren van hallen 30 t/m 33 tot vanavond 24.00 uur de gelegenheid hebben hun spullen weg te halen. ”


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz