Komen jullie ook weer glimmen in het donker?

NIEUWS

WIJK AAN ZEE  – Iedereen draait zich warm voor GLOW III: WE ARE ON FIRE! 

Foto: Dirk-Jan Prins

Ook dit jaar zal het leuke GLOW in the dark trefbal-toernooi worden georganiseerd. Dit jaar is het de derde keer dat dit toernooi wordt gehouden. De volledige opbrengst zal naar het medicijnonderzoek voor de ziekte van Huntington gaan. Het moet en zal daarom dan ook een supertof toernooi worden.

Met GLOW wil stichting A4H de spelers en bezoekers een spannende en sportieve avond bezorgen met opzwepende beats en een spannende competitie. Natuurlijk staat de saamhorigheid en gezelligheid bovenaan. Kom ook in jouw vreemdste neon outfit. Na de laatste wedstrijd van deze avond is er een loterij met mooie prijzen.

glow in the dark
Foto: Dirk-Jan Prins

De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening aan de hersenen. De ziekte veroorzaakt het geleidelijk afsterven van zenuwcellen in het primaire cortex deel van het brein. Deze hersendelen zijn belangrijk voor het aansturen van bewegingen en voor verstandelijke vaardigheden. Symptomen zijn vergelijkbaar met de ziekte van Parkingson (bewegingen) en Alzheimer (verstandelijke achteruitgang). De ziekte is voor 50% overerfbaar waardoor er een grote groep ‘risico’ dragers zijn.

Vorig jaar is met de tweede editie van GLOW en door Moeders uit de Broekpolder in danscentrum La Passe, meer dan €3000,- ingezameld voor het LUMC. In dit ziekenhuis wordt het medicijnonderzoek naar deze vreselijke Ziekte van Huntington gehouden.

Ook zoeken wij nog enthousiastelingen die deze avond willen helpen, bijvoorbeeld als scheidsrechter. Jullie kunnen de stichting bereiken via e-mail. Indien jij een sponsor wilt zijn of wilt doneren (mag ook een prijs zijn) kan er contact opgenomen worden met hetzelfde e-mail adres. Meer informatie over de Stichting A4H is ANBI is te vinden op Internet

Stichting Awareness for Huntington (A4H) is in 2014 opgericht om aan de ziekte van Huntington meer bekendheid te geven en hiervoor geld in te zamelen. Om op een unieke manier deze doelen te bereiken, is ook dit jaar opnieuw GLOW: een Glow in the Dark trefbaltoernooi in de Moriaan te Wijk aan Zee op 11 maart. Aanvang 19.00 (zaal open vanaf 18.30 uur). Het thema van dit jaar is: WE ARE ON FIRE.

Om iedereen een beetje te laten gloeien op deze avond, heeft de stichting vurige verrassingen in petto!


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz