Koninklijke Onderscheidingen Beverwijk

NIEUWS
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Op vrijdag 25 april 2014 vond de ‘lintjesregen’ plaats in het Stadhuis in Beverwijk.

Burgemeester van Leeuwen reikte rond 10.00 uur de Koninklijke Onderscheidingen uit aan drie inwoners van de gemeente Beverwijk.

Mevrouw J. Schipper-Von Hertzberg werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft zich met name op het gebied van de sport verdienstelijk gemaakt. Haar inmiddels 30 jaar durende inzet voor de betrokkenheid bij het landelijke Fonds Gehandicaptensport mag zeker indrukwekkend genoemd worden.

De heer L. de Graaf en mevrouw J. de Graaf-Van ’t Hof werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het echtpaar De Graaf-Van ’t Hof stopt na ruim 49 jaar als vrijwilliger voor de KIS (Kennemer Invaliden Sportclub). Tevens zijn zij actief voor de VvE Kamperfoelie en de Zaanlandsche Zeilvereniging te West Knollendam.

Tevens werd van de feestelijke gelegenheid gebruik gemaakt om de heren Gallagher en Esposito te onderscheiden voor het redden van een drenkeling.

De heer F. Gallagher en de heer F. Esposito ontvingen een zilveren penning en een oorkonde namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Zij krijgen de onderscheiding voor het redden van een Beverwijkse vrouw, die op zaterdag 27 oktober 2012 vanaf de Noordpier in Velsen-Noord in zee viel door de kracht van een overslaande golf. Door het optreden van de beide mannen is de Beverwijkse aan de dood ontsnapt.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz