Kop van haven open

NIEUWS

BEVERWIJK – Afgelopen middag werd de kop van de haven in Beverwijk officieel geopend? 

Hoe dan, zullen velen van jullie zich afvragen? Dit werd uiteindelijk gedaan door wethouder Tim de Rudder en wethouder Cicilia van Weel. Dit vanwege dat genodigde gedeputeerde Jaap Bond, van de provincie Noord-Holland, niet op tijd aanwezig kon zijn. Op het programma stond dat hij samen met Tim de Rudder deze handeling zou verrichten.

Het werd een lange middag. Velen kinderen uit de omgeving van Beverwijk en Beverwijk zelf, waren naar “de Kop” gekomen om een wedstrijd te varen met zeilbootjes op afstand bestuurd.

opening kop van de haven
Druk bezig met besturen           Foto’s: Dirk-Jan Prins

Deze bootjes zijn ter beschikking gesteld door Tata Steel / Techport. Het moet eigenlijk zo worden gezien dat de schoolklassen hun eigen project moesten uitvoeren. Min of meer vergelijkbaar met de skelterprojecten van Tata Steel om zo de kinderen sneller in contact te laten komen met techniek. En dan om niet te vergeten, de Sail Challenge nog zien te winnen.

dsc01265a
Het werd, met als toeschouwers de Rolling Stones op de achtergrond, best nog een spannende wedstrijd

Er werden dan ook diverse bekers uitgedeeld aan de 15 deelnemers die met hun bootjes meededen. Van techniekprijs tot communicatieprijs en alles daartussen.

opening kop van de haven
De uiteindelijke hoofdprijs is gegaan naar de Voorwijkschool in Heemstede.

Deze plek is erg mooi. De wethouder noemde het de huiskamer van Beverwijk met vele mogelijkheden. Bovendien een mooie start van het herstel van de Parallelweg. Nu nog een leuk alternatief voor de nimmer terugkerende pannenkoekenboot en de huiskamer is compleet. Een plek waar Beverwijk trots op kan zijn, aldus Tim de Rudder.

Misschien een klein café aan de haven?


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz