Kruispunt Velserweg – Halve Maan

NIEUWS
IEP
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – Op woensdag 11 maart 2015 is er een informatieavond in het Stadhuis over de werkzaamheden aan het kruispunt.

Deze week zijn de voorbereidingen begonnen voor de reconstructie van het  kruispunt Velserweg – Vondellaan – Halve Maan. Tijdens de inloopavond in het Stadhuis kunnen belangstellenden een toelichting krijgen op de werkzaamheden en de inrichting van het nieuwe kruispunt.

De gemeente start met het verwijderen van oude kabels en leidingen. Daarna worden de beuken langs de Velserweg, aan de kant van Ankie’s hoeve, verplaatst. Dit is nodig om ruimte te maken voor een vrijliggend fietspad in twee richtingen. Op 12 maart wordt de iep op de middenberm van de Halve Maan gekapt. Dat gebeurt in de nacht, uit veiligheidsoverwegingen en om het verkeer op het drukke kruispunt zo min mogelijk te hinderen.

Informatie over werkzaamheden

De inloopavond wordt van 19.30 tot 21.00 uur georganiseerd in het bedrijfsrestaurant in het Stadhuis. Zowel vertegenwoordigers van aannemer KWS Infra BV als van de gemeente zijn die avond aanwezig. De reconstructie van het kruispunt Velserweg – Vondellaan – Halve Maan vindt plaats van april tot en met eind juni 2015. De reconstructie gebeurt in verschillende fasen. In elke fase is een ander deel van het kruispunt afgesloten en zijn er omleidingsroutes ingesteld.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz