Laatste kaarten voor lezing Zilveren Camera winnares Ilvy Njiokiktjien

NIEUWS

BEVERWIJK – Voor de lezing van fotograaf Ilvy Njiokiktjien en videograaf Elles van Gelder op maandag 15 februari 2016 zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

MANENBURG / KAAPSTAD - Natalie de Wee (18) heeft samen met haar ouders maanden gespaard voor haar jurk, die ze voor 220 euro kocht, samen met schoenen voor 35 euro. Vanaf nu gaat ze de jurk verhuren aan andere eindexamenleerlingen, zodat ze de aanschafkosten kan terugverdienen. Eindexamenleerlingen van Phoenix Secondary School kijken maanden uit naar het eindgala. Het grootste gedeelte van de jeugd in de wijk sluit zich aan bij gangs en haalt het niet tot het eindexamenjaar, deze leerlingen zijn de uitzondering.
Manenberg in Kaapstad

MANENBURG / KAAPSTAD – Natalie de Wee (18) heeft samen met haar ouders maanden gespaard voor haar jurk, die zij voor 220 euro kocht, samen met schoenen voor 35 euro. Vanaf nu gaat zij de jurk verhuren aan andere eindexamenleerlingen, zodat zij de aanschafkosten kan terugverdienen. Eindexamenleerlingen van Phoenix Secondary School kijken maanden uit naar het eindgala. Het grootste gedeelte van de jeugd in de wijk sluit zich aan bij gangs en haalt het niet tot het eindexamenjaar, deze leerlingen zijn de uitzondering.

Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder werken samen aan diepgravende journalistieke projecten. Op maandag 15 februari presenteren ze hun nieuwste verhaal over de wijk Manenberg in Kaapstad waar kinderen niet veilig naar school kunnen lopen omdat de kogels er letterlijk door de straten vliegen. Een klein groepje jongeren gaat met gevaar voor eigen leven toch naar school. Ze zien het als de enige uitweg uit deze troosteloze en gevaarlijke wijk.

Onderdeel van dit project is de webdoc One Carefree Night. Dit is de Nederlandse première week van hun webdoc. Ze tonen de korte film en de fotoreportage die Njiokiktjien in de wijk maakte. Ze vertellen over de uitdagingen in het veld en over de ontwikkelingen en trends in storytelling, de vorm waarin verhalen worden verteld in foto, tekst en video.

Njiokiktjien en Van Gelder maakten eerder samen Afrikaner Bloed, een multimediale film over een racistisch kamp voor jongeren in Zuid-Afrika waarvoor ze de World Press Photo Multimedia Award wonnen. Ze hebben onder meer gepubliceerd in The New York Times, Time Magazine, NRC Handelsblad en National Geographic. Zij werken samen onder de naam FROG IN A TENT.

De lezing ‘Storytelling’ wordt gehouden bij fotografiecentrum ISOO.nu – Stationsplein 46 in Beverwijk – en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het fotografiecentrum op de avond zelf of op maandag van 20.00 – 22.00 uur  en zaterdag 12.00 – 16.00 uur. De kaarten kosten € 15 per stuk in de voorverkoop (€ 18,50 op de avond zelf). Er is slechts nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar!


 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz