Laatste kans vervlogen

NIEUWS POLITIE BERICHTEN
kassa1
Bron: Politie Kennemerland

NOORD-HOLLAND / BEVERWIJK – 41 aanhoudingen en ruim 124.000 euro aan boetes geïnd na huisbezoeken.

De politie liet nog niet zolang geleden een laatste waarschuwing uitgaan aan personen die op de een of andere manier nog iets moesten afhandelen met de politie. Degene die geen gehoor gegeven hebben aan deze laatste oproep, c.q. waarschuwing, hebben eerder de politie aan de deur gekregen dan zij verwacht hadden. En dit waren meer dan 570 inwoners uit Noord-Holland met openstaande boetes of niet uitgezeten gevangenisstraffen. Deze personen hebben afgelopen week al bezoek gehad van de politie.

De teller was al snel van nul af. Want tijdens deze week van actie zijn 41 personen aangehouden. Bovendien is er 124.000 euro aan openstaande boetes geïnd. De 41 personen werden aangehouden omdat zij nog een gevangenisstraf hadden openstaan, gezocht werden in verband met het afnemen van DNA, betrokkenheid bij het plegen van een strafbaar feit of omdat zij openstaande boetes hadden en deze niet wilden of konden betalen. Deze actie is over het algemeen rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten.

Wel was er aandacht voor een actie aan het Brouwersplein in Haarlem. Betrokkenen van de bewoner hebben diverse media benaderd omdat hij buitenproportioneel zou zijn behandeld door de politie.

De politie heeft hierop gereageerd met het volgende bericht: Er gesuggereerd dat de politie met drie busjes en een tiental agenten voor de deur van de woning stond en intimiderend aanwezig zou zijn geweest, ook zou het plein vol met politie hebben gestaan. Deze onjuiste berichtgeving doet de gedane inspanningen van de politiemensen ernstig tekort en schetst een verkeerd beeld van de politie in Noord-Holland in het algemeen en in dit geval de politie van Haarlem in het specifiek. Burgers die de beleving hebben onheus bejegend te zijn door de politie worden zijn altijd welkom om hierover in gesprek te gaan.

Verder wil de politie benadrukken dat een politiebezoek aan de deur in dit soort gevallen voorkomen kan worden door tijdig openstaande boetes te betalen.

Deze landelijke actie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Met deze actie wil de politie bereiken dat mensen, die zich onttrekken aan een boete of straf, deze alsnog voldoen of uitzitten. Daarnaast laat de politie met de actie zien dat mensen die zich aan hun straf onttrekken, de dans niet ontspringen.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz