Leegstand in Centrum met 67% afgenomen

NIEUWS

BEVERWIJK – Samenwerking ondernemers, pandeigenaren en gemeente werpt vruchten af

Samen met pandeigenaren en ondernemers werkt het college aan de invulling van leegstaande panden, een gastvrij centrum en aan de verbetering van de het bestaande winkelaanbod. Deze samenwerking werpt zijn vruchten af. De inspanningen hebben geleid tot 67% minder leegstand: van 13.104 m2 naar 4.228 m2 winkelvloeroppervlakte. In percentages is de leegstand van 25,7% teruggegaan naar 7,4%.

In de visie Stadscentrum Beverwijk 2014-2020 heeft het college een doel geformuleerd voor het centrum van Beverwijk. Het moest weer een attractief en gastvrij winkelcentrum worden, waar men efficiënt en comfortabel boodschappen kan doen, maar ook gezellig kan winkelen. Om dit doel te bereiken zijn drie pijlers geformuleerd, ‘Winkelprogramma’, ‘Gastvrijheid en Communicatie’ en ‘Fysieke ruimte’.

Op het gebied van retail zijn allerlei ontwikkelingen gaande: de belangrijkste is de enorme toename van webwinkels en de eisen van de hedendaagse consument die van shoppen een ‘experience’ wil maken. Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden en de leegstand in het centrum van Beverwijk aan te pakken, is gestart met een actief wervingsprogramma. Samen met de Vereniging van Eigenaren Beverwijk Centrum, gemeente, makelaars, stichting Beverwijk Centrum, De Nieuwe Winkelstraat, pandeigenaren en ondernemers is in 2018 de pijler Winkelprogramma doorontwikkeld. Naast het in de lucht brengen van de datingsite ‘leegpand zoekt huurder’ en het aantrekken van een matchmaker, worden vestigingsplaatsonderzoeken gehouden om nieuwe retailers naar Beverwijk te krijgen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz