Leren én werken bij hightech staalbedrijf

NIEUWS
Bron: Tata Steel 

IJMUIDEN – Open dag Academy Tata Steel in IJmuiden

Op dinsdag 20 januari is er een open dag op de Academy van Tata Steel in IJmuiden. Jongeren met belangstelling voor werken in de techniek krijgen dan informatie over de opleidingen aan de bedrijfsschool van Tata Steel en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Van 16.00 tot 20.30 uur is er een afwisselend programma, waarbij je leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten kunt ontmoeten, kunt deelnemen aan workshops en een kijkje kunt nemen in een van de fabrieken of bij de Technische Dienst. Jaarlijks starten zo’n 100 jongeren die belangstelling hebben voor een boeiende loopbaan in de techniek bij Tata Steel met een opleiding. Waar het gemiddeld landelijk slagingspercentage MBO-3 65% bedraagt, is dat aan de Academy van Tata Steel 88%.

Passie voor techniek

Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-3) en elektrotechniek (MBO-4). Op 7 april start er ook een opleiding tot logistiek medewerker (MBO-3). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (kader of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De tweejarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren in het bedrijf. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor haar rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan.

Workshops en fabrieksbezoek

Tijdens de Open Dag geven leerlingen en docenten van de Academy van Tata Steel uitleg over de opleidingen en zijn er diverse activiteiten waarbij de bezoekers zelf hun techniekkennis in praktijk kunnen brengen. Je kunt ook een kijkje nemen bij de Technische Dienst van Tata Steel of in een van de vele fabrieken. Een geldig identiteitsbewijs is daarvoor verplicht en er geldt een minimumleeftijd van 14 jaar.

Locatie open dag: Tata Steel Academy, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz