Lintje?

NIEUWS
Lintjesregen

BEVERWIJK – Ook Beverwijk is zich aan het voorbereiden voor 2016.

Zoals in veel gemeenten, zijn ook in Beverwijk inmiddels de eerste voorbereidingen gestart voor de lintjesregen van 2016 en wordt binnen de gemeente al gewerkt aan verschillende voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding.

Ken jij iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vraag met “ja” beantwoorden, want overal in Nederland zetten mensen zich voor uiteenlopende doelen in. Vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Deze mensen kunnen – mits aan de voorwaarden wordt voldaan – in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Maar dan moeten zij daarvoor wel eerst door iemand worden voorgedragen. Iedere inwoner kan een lintje aanvragen voor een ander. Bij het toekennen van Koninklijke onderscheidingen zijn het vooral de persoonlijke bijzondere verdiensten die mensen jegens de samenleving aan de dag leggen of hebben gelegd die doorslaggevend zijn.

Ken jij iemand in Beverwijk of Wijk aan Zee die jij wilt voordragen voor een onderscheiding, neem dan nu het initiatief. Die aanvraag moet wel uiterlijk 12 augustus 2015 bij de gemeente Beverwijk binnen zijn. Wie iemand wil voordragen doet er verstandig aan vooraf even contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen vertellen of de verdienste inderdaad bijzonder is voor een Koninklijke onderscheiding en zo ja, hoe het dan verder in z’n werk gaat. In Beverwijk worden de onderscheidingen in principe uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen en deze valt in 2016 op dinsdag 26 april. Bij de aanvraag komen zaken aan de orde als: om welke activiteiten gaat het? op welke manier heeft kandidaat zich ingezet? was hij of zij alleen actief of samen met anderen? waarom zijn de verdiensten bijzonder? etc.

In Beverwijk is jouw contactpersoon de medewerker kabinetszaken Ruud Ootjers, op nummer 0251-256317. Zijn e-mail mag natuurlijk ook. Hij kan informatie geven hoe of wat. Meer nuttige informatie staat ook op Internet, waar ook het voorstelformulier te downloaden is.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz