Loterij in de Moriaan

NIEUWS
30 mei 2015

WIJK AAN ZEE – Stichting Awareness for Huntington (A4H)

Het doel van deze non-profit stichting is uiteraard geld in te zamelen voor onderzoek naar het medicijn voor de ziekte van Huntington. Tevens wilt de Stichting de ziekte meer naamsbekendheid te geven. In patiëntencijfers is deze ziekte gelijk aan bijv. ALS, maar toch kennen niet veel mensen deze ziekte.

De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening aan de hersenen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door het geleidelijk afsterven van zenuwcellen in bepaalde delen van de hersenen. Deze hersendelen zijn belangrijk voor het aansturen van bewegingen en voor verstandelijke vaardigheden. De ziekte is voor 50% overerfbaar waardoor er een grote groep ‘risico dragers’ zijn.

Een van onze projecten is ons trefbal toernooi GLOW, de naam zegt het al, trefballen in het donker met z’n allen! Dit zal plaatsvinden op 30 mei aanstaande vanaf 19:00 in Sporthal ‘De Moriaan’ te Wijk aan Zee, de stichting richt zich op zo’n 400-500 deelnemers en bezoekers. De gemeente Beverwijk heeft tevens een vergunning verstrekt om ten bate voor deze stichting een loterij te organiseren.

Kosten: Speler: € 10, – Bezoeker: € 2, –


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz