Mag ik ook?

NIEUWS
mastino
Mag ik ook?

WIJK AAN ZEE – De Tsjechische foto-expositie ‘Rimpels’, in dorpshuis De Moriaan, krijgt Hollandse bijval. 

Kunstenaar, cineast en fotograaf Jan ven der Land, zal zondagmiddag 3 augustus, kinderen de gelegenheid geven hun opa of oma te fotograferen. Of iemand anders uit hun omgeving, indien het maar wel om de “ouderen” doelgroep gaat. De kinderen mogen gebruik maken van één van zijn professionele camera’s. Zij mogen natuurlijk ook met hun eigen digitale camera foto’s maken, indien zij die hebben.

Vervolgens krijgen de kinderen de gelegenheid om een korte beschrijving te geven over hun dierbare opa, oma, overgrootvader of overgrootmoeder of andere bekende. Een tekstschrijver zal hen bijstaan. De foto’s, mèt tekst, worden gelijk op A-3 formaat afgedrukt en geëxposeerd. Zo krijgen de jonge foto-kunstenaars de gelegenheid om hun werk zelf een plekje te geven in de expositie. Door sponsoring van het lokale bedrijfsleven, is het mogelijk dat de kinderen de afdruk na sluiting van de expositie komen ophalen.

Het doel van de expositie is om aan te tonen dat elke leeftijd zijn eigen schoonheid kent en dat mooi uitgelichte ‘koppen’ diepe indruk kunnen maken. ‘Rimpels’ zijn eigenlijk altijd een pure en natuurlijke uiting van iemands levensweg geweest. Elke leeftijd is het waard om vastgelegd te worden, maar rimpels in het bijzonder. Dit vanwege het taboe wat nog altijd bij de bezitters van rimpels heerst. Veel gehoorde kreet, nee geen foto van mij, ik zie er niet uit. Nu is de gelegenheid er om dit taboe te doorbreken en door een bijzondere foto jullie eigen schoonheid te ontdekken in het ouder zijn.

Zondagmiddag, 3 augustus tussen 12.00 en 16.00 uur, zijn de kinderen en hun geliefde (over)grootouder(s) welkom in Dorpshuis De Moriaan aan de Dorpsduinen te Wijk aan Zee. Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz