Magnus Carlsen

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Magnus Carlsen viert zijn overwinning in Wijk aan Zee  

Magnus Carlsen (Noorwegen) heeft vandaag de 77e editie van het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Het is de vierde keer dat hij het schaaktoernooi in Wijk aan Zee op zijn naam schrijft, met een half punt voorsprong en de 6e overwinning op rij.
Carlsen: “Het Tata Steel Chess Tournament is een boeiend toernooi. Je hebt veel en uiteenlopende tegenstanders en dat zorgt voor veel opwindende momenten. De editie van dit jaar is voor mij een soort flashback naar 2010, omdat ik heb gewonnen, maar niet tevreden ben over de manier waarop ik heb gespeeld”. Anish Giri (Nederland), Wesley So (Verenigde Staten), Ding Liren (China) en Maxime Vachier-Lagrave (Frankrijk) delen de tweede plaats. De prijzen werden uitgereikt door Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland.
wokken
Lekker wokken

Een klein stukje verderop wordt op het Julianaplein feest gevierd. De bewoners van “Het Dorp” willen zo laten zien hoe blij zij zijn met Tata Steel en het schaaktoernooi. Een winterse variant van de zomerse smaakmarkt gaf een bijzondere sfeer en er kan niets anders over gezegd worden, zeer geslaagd!

ijskoning
Een schaakstuk uit ijs

Op het podium waar Magnus Carlsen geëerd zou worden verrees een schaakstuk uit een stuk ijs. Naar verloop van tijd ging het schaakstuk steeds meer op glas lijken.

ossel en winnaar
Carlsen ontvangt uit handen van de burgemeester een erepenning van Wijk aan Zee
ossel en winnaar1
Zo, nu hebben wij alle twee een penning
schaaktram met ossel
In de Schaaktram gaat het geschelschap verder

En dan is het weer gedaan met het schaken.

TATAVLAGGEN
De vlaggen lang de Dorpsweide mogen weer naar binnen
Schaakstukken
De spandoeken en de schaakstukken langs de kant gaan ook weer voor een jaar de kast in
lampje
En de lampjes werden nog éénmaal ontstoken

Al zullen de lampjes wel een renovatie moeten doorstaan als zij volgend jaar weer hun licht willen laten schijnen op de 78e editie van het Tata Steel schaaktoernooi.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz