Melden vuurwerkoverlast via Twitter

NIEUWS POLITIE BERICHTEN

img588

KENNEMERLAND – Op dinsdag 31 december vanaf 10.00 uur is het toegestaan om vuurwerk af te steken. Steeds minder mensen kunnen hierop wachten. De meeste meldingen van vuurwerkoverlast komen binnen via 0900-8844.

Bij wijze van experiment is het dit jaar mogelijk om overlast te melden via Twitter. Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december tussen tussen 13.30 en 21.30 uur, zijn extra politiemensen in Kennemerland vrijgemaakt om zich te richten op vuurwerkmeldingen via Twitter. De plaatsen Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, Wijk aan Zee, Velsen, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlemmerliede, Haarlem, Heemstede en Haarlemmermeer vallen onder Twitter.

Jullie kunnen de Tweet sturen naar hashtag #vwlast**** met op de plaats van de vier sterretjes de vier cijfers van de postcode. Maar dan moeten jullie nog wel de locatie en het tijdstip van de overlast melden in de tweet.

Een voorbeeld:  #vwlast2014, Zandvoort, Boulevard Barnaart. 3 jongens met vuurpijlen op parkeerplaats.

Vanaf Twitteraccount @POL_KENland ontvangen melders een reactie over de afhandeling van de melding. Buiten de eerder gemelde uren, kan vuurwerkoverlast natuurlijk nog steeds gewoon gemeld worden via het telefoonnummer 0900-8844, of bij spoed via 112.

De politie benadrukt dat dit een experiment is en alleen voor vuurwerkoverlast is. Indien mensen getuige zijn van andere incidenten of gebeurtenissen waarbij de aanwezigheid van politie gewenst of noodzakelijk is, dan worden jullie verzocht de overlast telefonisch te melden via 0900-8844 of bij spoed via 112. Indien jullie anoniem wensen te blijven, dan kunnen jullie een melding maken via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 Dirk-Jan Prins 2010a


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz