Mogelijke relatie tussen overvallen IJmond

POLITIE BERICHTEN
overval woning
Bron: Politie Kennemerland

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Vanavond 18-5 in Bureau NH van RTV-NH camerabeelden van overvallers Beverwijk en Heemskerk. 

In de periode januari tot en met maart 2016 zijn er meerdere overvallen geweest in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze overvallen werden gepleegd op verschillende ondernemers: van pizzeria tot haar-studio.

De politie heeft een apart rechercheteam vrijgemaakt om deze overvallen grondig te kunnen onderzoeken. Dit team heeft in de afgelopen periode onder meer dezelfde DNA-sporen gevonden op twee overval locaties. Dit toont aan dat er een relatie bestaat tussen enkele van de gepleegde overvallen.

De rechercheurs denken dat er inwoners zijn in de IJmond die bruikbare informatie hebben over de daders, maar dit nog niet gedeeld hebben met de politie. Televisieprogramma Bureau NH van RTV Noord-Holland zal in de uitzending van dinsdag 18 mei a.s. (v.a. 17.13 uur waarna herhaling volgt) aandacht besteden aan deze overvallen met diverse beelden waar de overvallers goed in te herkennen zijn.

Behalve extra rechercheurs, zijn extra surveillantes ingezet door de agenten van basisteam IJmond-Noord, zowel opvallend als onopvallend. Na maart zijn er geen overvallen meer gepleegd, maar de opsporing naar de daders en gerichte surveillances gaan onverminderd door.

Bij de overvallen uitten de gewapende daders de nodige bedreigingen naar de medewerkers en dwongen zij hen geld af te geven. Overvallen hebben grote impact op de slachtoffers en ook op het veiligheidsgevoel van mensen in de directe omgeving. De politie zet daarom ook alles op alles om deze zaken op te lossen en de daders op te sporen. Een van de gedupeerden: “mensen onderschatten zo vreselijk de impact van wat het met iemand doet als er een pistool op jou gericht wordt: op het moment dat zij een vuurwapen op jou richten, denk je dat je het niet gaat overleven“.

Tips?

Zijn er tips die kunnen leiden tot de aanhouding van de daders van deze overvallen? Meld het dan s.v.p bij de recherche in Beverwijk via telefoon 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz