Mondhygiënist op bezoek bij ‘t Zeepaardje

NIEUWS
Astrid in actie   Bron: SWB

WIJK AAN ZEE – Maandag 30 januari was Astrid Bleeker, mondhygiënist, op bezoek in Wijk aan Zee bij peuterspeelzaal ’t Zeepaardje.

Op dit moment wordt daar gewerkt met het thema “Gezond”. Zo wordt de diksap regelmatig vervangen door water en is er aandacht voor gezond eten en drinken én tandenpoetsen. Astrid kwam uitleg geven aan de peuters over tandenpoetsen. Zij heeft laten zien hoe een tandarts eruitziet, samen met de kinderen tanden geteld en van de kinderen die dat wilden heeft zij de tanden gepoetst.

De kinderen mochten ook zelf hun tandenpoetsen, of die van het gebit van het kleine draakje. Alle kinderen kregen een tandenborstel, kindertandpasta, een tandenpoetsdiploma en een folder mee naar huis waarin de ouders meer kunnen lezen over het bezoek aan de tandarts en de mondhygiënist door kinderen. “Wat veel ouders niet weten, is dat het bezoek aan de tandarts of mondhygiënist voor kinderen onder de 18 jaar wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. Het is heel goed én heel belangrijk om al op jonge leeftijd naar de tandarts te gaan om jouw kind te laten wennen” vertelt Astrid, “hoe eerder het voor het kind een gewoonte is om tanden te poetsen en naar de tandarts te gaan, hoe beter het is.” De kinderen reageerden erg enthousiast en de ochtend was dan ook een groot succes.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz