Mooie markt, schone markt

NIEUWS
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Op 15 december 2016 heeft het college van B&W een brief naar de gemeenteraad gestuurd, waarin de raad geïnformeerd wordt over de voortgang van het project Surplace.

Op 19 januari 2017 wordt de brief in de raadscommissie besproken. Het college constateert dat in drie van de vijf benoemde doelen positieve resultaten zijn behaald. Surplace loopt nog tot maart 2017. In de komende periode wordt gewerkt aan een goede borging van de behaalde resultaten en een structuur om de samenwerking te implementeren.

Mooie markt, schone markt

Surplace is in 2014 gestart. Onder voorzitterschap van de burgemeester zetten politie, Openbaar Ministerie, belastingdienst en de gemeente Beverwijk zich in om de veiligheidsproblemen op en rond De Bazaar terug te dringen en de handhaving te versterken. Dit alles in nauwe samenwerking met de Bazaar zelf.

De gemeente heeft een actieve regierol voor het deelproject ‘Mooie markt, schone markt’. In dat kader zijn onder andere medewerkers van de Bazaar getraind op het signaleren van normoverschrijdend gedrag en het herkennen van namaakartikelen. Gevolg is dat er minder namaak te koop wordt aangeboden en dat het OM de vervolging in een zaak, aangespannen door een aantal grote parfummerken, heeft gestaakt. Op de Goudsouk wordt gecontroleerd op het gebruik van een inkoopregister.

Collegebrief voortgang Surplace Bazaar


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz