Nacht van de Nacht doorslaand succes

NIEUWS
nacht van de nacht
Dwaallichtjes tijdens de Nacht van de Nacht

WIJK AAN ZEE – Afgelopen nacht was er opnieuw een de Nacht van de Nacht.

Deze 10e editie was een doorslaand succes. Waar op de 9e editie, in 2013, nog 300 mensen op afkwamen, sloeg de weegschaal dit jaar door naar 500 bezoeker. Steeds meer mensen beseffen de waarde van de nachtelijke rust en willen dit festijn niet missen. Overal werd feest gevierd.

Hoe vreemd kan het zijn dat iedereen staat te juichen als het om besparing van energie gaat en het licht uitgaat, terwijl iedereen 50 jaar geleden stond te juichen dat door de vooruitgang in de techniek er zo lekker veel licht was.

35 vrijwilligers hebben alles in het werk gesteld om deze avond zo goed mogelijk te laten verlopen. Alle vrijwilligers waren in het wit gekleed als Witte Wieven. Het verhaal Witte Wieven werd onderweg verteld. Ook werd er verteld over zonne-energie. Er waren dichters. Een medewerker van Tata Steel gaf informatie. Dit gebeurde bovenop het Paasduin. Er lagen lichtballen in een Zee van Staal. Dit gaf een onbeschrijfelijk sprookjesachtig beeld. De laatste beelden aanwinst in een Zee van Staal waren bij wijze van onthulling verlicht. Ook het meetstation kwam aan de orde en in de vijver lag de verlichte Vliegende Hollander. Ook daar werd een verhaal verteld. Piet-Hein maakte muziek met de Wijckerstraatband en het publiek kon meezingen. Tot slot chocomel en muziek van de Trawanten.

Dank aan Milieudienst IJmond die dit mogelijk heeft gemaakt en dank aan alle vrijwilligers die deze avond tot een succes hebben gemaakt. 


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz