Nationale Fiets naar je Werk Dag!

NIEUWS
Bron: Omgevingsdienst IJmond

BEVERWIJK – Doe 28 mei mee met de Nationale Fiets naar je Werk Dag!

Op de fiets is gezonder, beter voor het milieu, goed voor je portemonnee en bovendien goed voor de bereikbaarheid en de luchtkwaliteit van de IJmond! IJmond Bereikbaar sluit zich daarom aan bij de Nationale Fiets naar je Werk Dag, die dit jaar op donderdag 28 mei wordt gehouden.

De Fiets naar je Werk Dag sluit perfect aan bij de campagne Goed op weg van IJmond Bereikbaar. Met deze campagne laat IJmond Bereikbaar werknemers van bedrijven overstappen van de auto naar de fiets of het openbaar vervoer. Op dit moment doen 9 bedrijven mee aan de fietscampagne; hun werknemers hebben in 5 maanden tijd samen al meer dan 98.000 kilometer gefietst. Dat is bijna 2,5 keer de wereld rond! Al die kilometers op de fiets en in het OV zijn nodig om de IJmond nu en in de toekomst bereikbaar te houden en de luchtkwaliteit te verbeteren, zeker als in april 2016 de Velsertunnel negen maanden dicht gaat voor renovatie.

Aan de Fiets naar Je Werk Dag kan iedereen die op donderdag 28 mei naar zijn werk gaat meedoen, door zich aan te melden op site en simpelweg op de fiets te stappen. Door aanmelding maak je kans op een lang weekend in een strandhuisje en ondersteun je bovendien een sportief goed doel, het Jeugdsportfonds. Heb je de smaak te pakken, dan is het goed te weten dat bedrijven nog steeds gratis deel kunnen nemen aan het programma Goed op weg via ijmondbereikbaar.nl  (zie slim reizen/aanmeldformulier) voor een duurzaam vervolg van de fietsdag!

 Goed op weg met IJmond Bereikbaar

Werknemers van de bedrijven die deelnemen aan Goed op weg van IJmond Bereikbaar, krijgen allerlei voordelen. Fietsers ontvangen een vergoeding voor elke gefietste kilometer. OV-gebruikers reizen gratis binnen de IJmond voor woon-werkverkeer en kunnen gebruik maken van de IJmond  Shuttle. Deelnemers krijgen bovendien een pas waarmee zij recht hebben op leuke kortingen en voordeeltjes. Met deze campagne wil IJmond Bereikbaar het woon-werkverkeer met de auto verminderen. Het programma sluit aan bij de maatregelen die Rijkswaterstaat neemt om de IJmond bereikbaar te houden tijdens de renovatie van de Velsertunnel in april 2016.

IJmond Bereikbaar
IJmond Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen het georganiseerde bedrijfsleven en de wegbeheerders van de IJmondgemeenten. Via de campagne ‘IJmond Bereikbaar, Goed op weg’, zetten de IJmondgemeenten in op het verbeteren van de bereikbaarheid en de luchtkwaliteit in de regio. Belangrijk, met de renovatie van de Velsertunnel in het vooruitzicht. De campagne, bestaande uit fietsstimulering en stimulering van het openbaar vervoer via de IJmond Shuttle, vormt een onderdeel van het bereikbaarheidsplan renovatie Velsertunnel van Rijkswaterstaat. Kijk voor meer informatie op ijmondbereikbaar.nl

Nationale Fiets naar je Werk Dag

De Nationale Fiets naar je Werk Dag wordt voor de negende keer georganiseerd door Nationale Fiets Projecten. Doel van de ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’ is om de fiets als vervoermiddel voor het woon-werkverkeer onder de aandacht te brengen op een leuke en laagdrempelige manier. De organisatie streeft naar een aantal van meer dan 10.000 geregistreerde deelnemers.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz