Netelige kwestie

NIEUWS
kwal groot
Chinese kwal

WIJK AAN ZEE – Op veel plaatsen langs onze kust zijn kwallen aangespoeld. Ook in Engeland zijn deze superkwallen gesignaleerd. 

Dit keer is ook Wijk aan Zee aan de beurt. Op zich is dit niet heel bijzonder! Door het warme weer is het vaker voorgekomen dat deze dieren door konden groeien. En het weer wordt als maar warmer. Waar het niet dat het voor deze dieren erg vroeg in het jaar is. Een kwal van 11 kilo is best schrikaanjagend te noemen als jij die tegenkomt. En dan zijn zij ook nog eens een halve meter in doorsnee.

Wen er maar vast aan! Want de Chinezen komen. Het staat vast dat Chinese kwallen in de toekomst ook hier voor gaan komen. De warm-waterstromen, die in onze richting komen, voeren grote kwallen mee. Maar dan niet van 50 centimeter in doorsnee. De Chinese kwal is van een heel ander kaliber. Zie foto. In 2005 was er al een plaag van dergelijke kwallen in China. De kwallen verstrikten in netten van vissers waar zij met hun netelige sprieten de vissen vernietigden. Want dit soort is wel gevaarlijk.

Mochten jullie nu al op het strand van Wijk aan Zee een dergelijk formaat kwal zijn tegengekomen, laat het dan weten.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz