Niet vergeten! Reddingbootdag

NIEUWS

Reddingbootdag, open dag bij KNRM zaterdag 2 mei 2015

WIJK AAN ZEE – Een keer per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag.

boothuis
Voorbereiding is in volle gang      Foto: Dirk-Jan Prins

Dé dag om actief kennis te maken met het werk,de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.Morgen 2 mei is het zover. Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Uiteraard zijn alle bestaande en nieuwe donateurs van harte welkom voor een rondvaart op de reddingboot, maar ook in en om het boothuis zijn allerlei activiteiten te vinden. Voor de kinderen een springkussen en mogen zij onder leiding van de jeugdbrandweer blussen. Verder is aanwezig een ambulance en zal er een oefening plaatsvinden met waterscooters van de KNRM lifeguards en een oefening met een helikopter van de kustwacht. De helikopter wordt verwacht om 14.15 uur.  Al met al een geweldige ervaring voor jong en oud, waarmee u ook nog eens het vrijwillige reddingswerk steunt.

De Nationale Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. KNRM Reddingstation Boothuis October is te vinden aan de Relweg 70, 1949 EE Wijk aan Zee. Telefoon 0251 – 374412

opendagKNRM
Tekst en Foto: KNRM

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz