Nieuw campagnebeeld Tata Steel Chess Tournament

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Tata Steel heeft vandaag het nieuwe campagnebeeld voor het Tata Steel Chess Tournament geïntroduceerd.

Tata Steel Chess-logo
Nieuwe Tata Steel Chess logo

De bekende foto van de twee schakers die in de zee een partij spelen (de klassieke partij tussen Kasparov en Topalov, ook wel ‘De parel van Wijk aan Zee’ genoemd) is vervangen door een moderne panoramafoto van de kustlijn van de IJmond. Het nieuwe beeld toont de kust van Wijk aan Zee tot aan de haven van IJmuiden. In het water van de haven tekent zich het patroon van een schaakbord af, met aan de monding twee torens uit het schaakspel. Het nieuwe beeld sluit aan op het vernieuwde concept van het toernooi, waarbij de Tata Steel Masters ook twee rondes in andere steden spelen. De 78 editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 16 tot en met 31 januari 2016.

Het nieuwe beeld toont de kust van Wijk aan Zee, dat jaarlijks het middelpunt van het Tata Steel Chess Tournament is, maar ook het staalbedrijf zelf, waar het toernooi zijn oorsprong heeft. In de golven van de havenmonding, tussen twee stalen torens uit het schaakspel, tekent zich het patroon van een schaakbord af. Het schaakbord staat symbool voor de verbinding tussen het toernooi en de omgeving. Dat concept wordt ook doorgetrokken in de communicatiemiddelen van de externe speeldagen van ‘Tata Steel Chess on Tour’. Zo stond de afgelopen editie bij de speeldag in Den Haag het Binnenhof centraal, waarbij de bestrating was vervangen door een schaakbordpatroon.

Staal en schaken: creativiteit en innovatie

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar grootmeesters en amateurs hun agenda’s voor vrij houden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Diezelfde focus heeft staal maken, een hightech proces waarbij innovatie centraal staat. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het verder verbeteren van processen en producten om daarmee klanten te helpen succesvol te zijn in hun markten en een bijdrage te leveren aan het realiseren van een duurzame samenleving. Volgend jaar wordt het toernooi voor de 78e keer georganiseerd. Internationaal staat het toernooi in Wijk aan Zee bekend als “Het Wimbledon van het Schaken”.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Nieuw campagnebeeld Tata Steel Chess Tournament

Comments are closed.