Nieuw uniform politie

NIEUWS POLITIE BERICHTEN

BEVERWIJK – NOORD-HOLLAND – Agenten in Noord-Holland, die werkzaam zijn op straat.

Vanaf  vandaag is dit nieuwe uniform te zien. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele, huidige uniform.

nieuw uniform politie
Bron: Politie Kennemerland        Foto: Algemeen Nederlands Persbureau (ANP)

Het straatbeeld zal er flink door veranderen. Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een modern pak in blauw met opvallende, felgele strepen. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest. Korpschef Gerard Bouman: “Iedere burger zal in één oogopslag zien: daar staat onze politie. Een politie die past in deze tijd. Behulpzaam en toegankelijk, maar ook stevig en stoer. Het nieuwe blauw straalt uit dat wij − waakzaam én dienstbaar − altijd en overal voor de burger klaarstaan”.

Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zal de politiemedewerker achter de balie nog in het blauw witte uniform staan. Of de woordvoerder op televisie. Ook blijft het huidige uniform voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiële gelegenheden.

De nieuwe kleding is zorgvuldig ontwikkeld waarbij in een vroeg stadium politiemensen zijn betrokken. Het ontwerp is ook voorgelegd aan vijftienhonderd burgers. Korpschef Bouman: “zij waren zeer positief en gaven aan dat het nieuwe uniform meer gezag uitstraalde dan het huidige.” Vervolgens zijn de diverse kledingstukken en materialen aan praktijk- en kwaliteitstesten blootgesteld.

Politie eenheid Noord-Holland

In totaal gaat het om ongeveer 32.500 politiemensen in Nederland die dit nieuwe uniform gaan dragen. Daarom wordt dit gefaseerd, per politie-eenheid, aangepakt. Politiemensen in Limburg hadden de primeur afgelopen juni. Vandaag is de eenheid Noord-Holland aan de beurt. Dan worden ruim 2.500 politiemedewerkers uit dit werkgebied in het nieuw gestoken.

Medewerkers dragen de nieuwe kleding zodra ze deze uitgereikt krijgen. Omdat het ongeveer twee weken duurt voor iedereen het nieuwe tenue heeft ontvangen, kan het zijn dat er in deze tijdspanne tijdelijk verschillende uniformen op straat te zien zijn.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz