Nieuwe polikliniek Rode Kruis Ziekenhuis in IJmuiden

NIEUWS

RKZ rode kruis ziekenhuis


BEVERWIJK – Vanaf 15 april 2016 is de Velsertunnel negen maanden afgesloten voor al het verkeer in verband met een grote renovatie van de tunnel.

Dit heeft ook gevolgen voor de bereikbaarheid van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Om goed bereikbaar te blijven voor patiënten, die doorgaans via de Velsertunnel het RKZ bereiken, opent het RKZ daarom vanaf maandag 4 april 2016 een polikliniek in IJmuiden. Deze polikliniek is geopend gedurende de gehele sluitingstijd van de Velsertunnel.

Aanwezige specialismen
De polikliniek zal zich vestigen in het nieuwe gezondheidscentrum ‘Het Plein’. De specialismen die hun spreekuur houden in de polikliniek zijn Anesthesiologie, Chirurgie, Dermatologie, Geriatrie, Gynaecologie, Interne Geneeskunde, Kindergeneeskunde, Longgeneeskunde, Neurochirurgie, Neurologie, Orthopedie en Plastische Chirurgie. De specialismen wisselen elkaar af en zijn niet iedere dag aanwezig. Tevens kunnen patiënten van de polikliniek eenvoudige radiologische onderzoeken laten maken en bij de bloedafnamepost bloed af laten nemen. Om afspraken te maken bij de nieuwe poli kunnen patiënten bellen naar het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis. Het telefoonnummer is 0251- 26 55 55.

Gezondheidscentrum het Plein
Het gezondheidscentrum het Plein is te vinden aan het Plein 1945, nr 105 in IJmuiden. Dit is het voormalige Beursgebouw. De polikliniek zal zich vestigen op de begane grond. In het gezondheidscentrum zijn tevens huisartsenpraktijk K.F. Reiding, verloskundigenpraktijk IJmuiden en het medicijnenafhaalpunt van apotheken Ledeboer en Kuylman gevestigd.

Niet alle zorg mogelijk in IJmuiden
Niet alle zorg kan worden aangeboden in de polikliniek in IJmuiden. Bepaalde zorgactiviteiten kunnen alleen in het ziekenhuis worden uitgevoerd, zoals het maken van een MRI-scan, diverse functieonderzoeken, fysiotherapie, podotherapie en uitgebreide radiologische onderzoeken.

Website
Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met IJmond Bereikbaar een website ontwikkeld met actuele routes en reistijden in de IJmond. Deze website zal binnenkort ook te zien zijn op de website van het RKZ. Op deze manier worden patiënten, bezoekers, leveranciers en medewerkers zo goed mogelijk geïnformeerd over de bereikbaarheid van het RKZ tijdens de tunnelrenovatie.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz