Nieuwe regionale staalagenda

NIEUWS

WIJK AAN ZEE / IJMUIDEN – Nieuwe Regionale Staalagenda Tata Steel. Samenwerking met de regio staat centraal

tata
Foto: Dirk-Jan Prins

Tata Steel heeft de nieuwe Regionale Staalagenda gepubliceerd. Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, overhandigde gisteravond het eerste exemplaar aan gedeputeerde Jaap Bond (Economische Zaken) van de Provincie Noord-Holland. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst bij Tata Steel over de kracht van de IJmond. De Regionale Staalagenda geeft de visie en ambities van Tata Steel weer waar het gaat om het raakvlak tussen het staalbedrijf en de omgeving. Daarbij komen onderwerpen als concurrentiekracht, circulaire economie, duurzame energie en leefbaarheid aan de orde.

Tata Steel is als grote werkgever en als belangrijke exponent van de Nederlandse maakindustrie onlosmakelijk verbonden met de regio. De afgelopen jaren is er veel bereikt. Denk maar aan de samenwerking met PWN om de natuur op het terrein en in de omgeving een impuls te geven en aan de ontwikkeling van de HIsarna-technologie om met 20% minder CO2-uitstoot en 20% minder energiegebruik op een duurzamere manier ruwijzer te maken.

Een ander mooi voorbeeld is de opening van een vestiging op het Amsterdam Science Park om samen met high-tech start-ups te innoveren door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Met onze Regionale Staalagenda willen we samen met overheden, bedrijven en kennis- en opleidingsinstituten de regio versterken. Het is belangrijk dat deze regio een vitale economie heeft, dat wij met z’n allen werk maken van duurzame energievoorziening en dat wij samen zorgen voor een goede leefomgeving. Als wij de handen ineen blijven slaan, dan heeft Tata Steel er het volste vertrouwen in dat met z’n allen de regio een positieve impuls wordt gegeven

Regionale Staalagenda 2016


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz