Nieuwe zinkpot

NIEUWS
MagiZincDVL3 - 2
Bron: Tata Steel IJmuiden

WIJK AAN ZEE – Tata Steel heeft bij Dompelverzinklijn 3 in IJmuiden een nieuwe zinkpot geïnstalleerd.

Deze is voor het aanbrengen van een MagiZinc coating op staal voor auto’s. MagiZinc is een innovatieve coating bestaande uit een combinatie van zink, magnesium en aluminium. De nieuwe zinkpot stelt Tata Steel in staat om op Dompelverzinklijn 3 staal in een breedte tot 2020 mm met MagiZinc te bekleden. Dankzij deze optimalisatie kan Tata Steel nog beter tegemoetkomen aan de wensen van klanten in de automobielsector. De capaciteit van Dompelverzinklijn 3 is 400.000 ton per jaar.

Dankzij de uitstekende corrosiebescherming en de verbeterde verwerking op installaties van autofabrikanten is de nieuwe generatie dompelverzinkt staal van Tata Steel ideaal voor het maken van grote panelen voor het interieur en de buitenkant van auto’s. Het gebruik van MagiZinc Auto zorgt voor een twee tot vier maal betere corrosiebescherming en tot 25% minder lijnstilstand door verontreiniging van de pers.

Met de breedst beschikbare verzinkte staalplaat van Dompelverzinklijn 3 kunnen autofabrikanten binnendelen produceren als het binnendeel van de achterklep, lengtebalken, B-zuilen of zijpanelen. Vanaf begin 2015 wordt op Dompelverzinklijn 3 ook MagiZinc staal gemaakt voor buitendelen van auto’s als daken, deuren en bumpers.

Tata Steel heeft MagiZinc Auto ontwikkeld om tegemoet te komen aan de uitdagingen op het gebied van corrosie-bescherming en het verwerken van het staal op de installaties van fabrikanten. De innovatieve zink-magnesium-aluminium coating zorgt voor aanzienlijk betere bescherming bij krassen op de lak, dankzij de diverse verbindingen tussen het zink en het magnesium en aluminium in deze samengestelde coating. Dankzij deze eigenschap biedt de coating gelijke corrosiebescherming bij toepassing van een dunnere laag coating. Door zijn microstructuur laat MagiZinc Auto veel minder zinkdeeltjes achter op de installatieonderdelen bij de verwerking van het staal dan andere coatings. De afname van de installatieverontreiniging zorgt voor een soepelere verwerking van het staal en lagere productiekosten.

 

 


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz