Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen

NIEUWS

De provincie Noord-Holland wil dat er meer bushaltes toegankelijk worden voor mindervaliden.

Bijvoorbeeld door het plaatsen van een geleidestrook voor blinden of slechtzienden of een goede aansluiting van het perron op de bus, waardoor de instap veilig is.

Bushalte

De provincie stelt hiervoor 3 miljoen euro beschikbaar. Zo wordt het openbaar vervoer in Noord-Holland voor iedereen toegankelijk. Noord-Holland wil hiermee stimuleren dat het openbaar vervoer voor zoveel mogelijk reizigers aantrekkelijker en bereikbaarder wordt.

Bushaltes zijn er in alle vormen en maten: van een paal op de stoep tot een modern overstappunt met verschillende haltes. Om toegankelijk te zijn moet een bushalte voldoen aan een aantal basiscriteria, zoals de minimale hoogte van het perron en de breedte van de halte. Een mooi voorbeeld van een toegankelijke halte is de bushalte Westergracht in Haarlem. Hier is het perron groter gemaakt voor reizigers in een rolstoel en zijn er geleidestroken aangebracht voor blinden en slechtzienden.

Met de subsidie helpt de provincie andere wegbeheerders om hun bushaltes toegankelijk te maken. Dit kan door bij het aanleggen van nieuwe bushaltes, of bij het aanpassen van bestaande, rekening te houden met de basiscriteria voor toegankelijkheid.

Wegbeheerders in Noord-Holland kunnen subsidie aanvragen via de Uitvoeringsregeling subsidie verbetering toegankelijkheid bushaltes Noord-Holland 2018’.

Het maximale subsidiebedrag is € 30.000,- per bushalte en kan tot 17 mei 2018 worden aangevraagd. De regeling is voor zowel bestaande als nieuwe bushaltes.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz