Oefenen en nog eens oefenen

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Al enige weken wordt aan de Noordpier druk geoefend.

De KNRM heeft niet zolang geleden reddingslijnen gedoneerd gekregen. Maar als er niet mee geoefend wordt, dan zal in geval van nood niemand weten hoe met deze materialen te werken. Vandaar dat de KNRM ook afgelopen dinsdagavond nadrukkelijk aanwezig was samen met de Brandweer. Want ook de brandweer zal deze techniek onder de knie moeten krijgen. Een stukje specialisme binnen de reguliere werkzaamheden die normaal op het strand en het water plaats vinden. Dat het niet allemaal vanzelfsprekend gaat, was vaak terug te zien op de ingespannen gezichten van diegenen die dít keer aan de beurt waren.

Bijzondere vermelding behoeft het katrolsysteem. Een handig instrument dat er voor zorgt dat de lijnen niet over de betonrand zullen slijten. Wie denkt, ik ga ook een dergelijk katrolsysteem aanschaffen voor mijn vislijn, helaas. Dit vernuftige instrument is door de mannen van KNRM zelf ontworpen en gefabriceerd.

knrm oefening
Het katrolsysteem                       

Dan volgt een waarschuwing voor alle bezoekers van de Noordpier!

Bij welke calamiteit dan ook, spring NOOIT zelf in het water naast de pier. Het water lijkt diep, maar over velen meters richting vaargeul liggen betonblokken. Het is dan ook op de meeste plaatsten niet dieper dan drie meter, of misschien wel minder. De kans deze sprong te overleven is bijzonder klein. Degenen die tot nu toe deze sprong hebben gewaagd en het er levend en zonder letsel het er vanaf hebben gebracht, hebben een engeltje op hun schouder gehad. Bel in geval van nood ALTIJD zo snel mogelijk 112 en al deze hulporganisaties staan klaar om te assisteren.


Dit is de slideshow van opnamen gemaakt tijdens de oefening van dinsdag 5 juli 2016. Door op de viewer te klikken gaat er een presentatie open. Deze is linksonder op pauze te zetten om zo de foto’s langer te kunnen zien. Met de toetscombinatie ctrl + is het beeld groter te maken om makkelijker details te bekijken. Met Ctrl – wordt het beeld weer teruggezet.

[espro-slider id=16202]

Foto’s: © Dirk-Jan Prins


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz