Officiële opening afvalbrengstation

NIEUWS
Officiële opening ABS Beverwijk, bewoners welkom op zaterdag 6 juni
Officiële opening ABS Beverwijk   Bron: HVC

BEVERWIJK – Op zaterdag 6 juni 2015 vindt de opening plaats van afvalbrengstation (ABS) Beverwijk.

HVC organiseert dan een open inloopochtend op het terrein. Inwoners van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen-Noord kunnen van 10.00 tot 12.00 uur een rondleiding volgen en een bezoek brengen aan de afvalmarkt die is ingericht op het ABS. Samen met verschillende organisaties organiseert HVC een informatieve markt over de nuttige waarde van het ingezamelde afval. Tevens wordt er gratis compost uitgedeeld.

Kosteloos afval inleveren
Het afvalbrengstation is al een aantal maanden in gebruik. Maar nu bijna alle werkzaamheden zijn afgerond is het tijd om het ABS officieel te openen. Voor de inwoners is de toegankelijkheid van het afvalbrengstation sterk verbeterd. Door de vernieuwde opstelling is er een betere doorstroming waardoor wachttijden tot een minimum wordt beperkt. Inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Velsen kunnen hier hun grof huishoudelijk afval kosteloos inleveren in achttien verschillende soorten. Zij kunnen bijvoorbeeld terecht met spullen als een kapotte strijkplank, oude vloerbedekking, een kapot tuinhek of kapotte elektrische apparaten. Wanneer het afval wordt ingeleverd  op het ABS, zorgt HVC ervoor dat de waardevolle materialen uit het afval worden hergebruikt.

Officiële opening op 5 juni voor genodigden
Op vrijdagmiddag 5 juni vindt de opening plaats voor genodigden. Op deze dag openen wethouder Dorenbos van gemeente Beverwijk, wethouder Bal van gemeente Velsen en wethouder Frowijn van gemeente Heemskerk het ABS. Twee scholen uit omgeving spelen op het terrein het afvalspel en strijden onder toeziend oog van de wethouders om de winst.

ABS Beverwijk 
ABS Beverwijk is gelegen op het BUKO Bedrijvenpark 1 langs de Westelijke Randweg in Beverwijk. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur en zaterdag van 9:00 uur tot 15:00 uur.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit
Gemeente Beverwijk, Heemskerk, Velsen-Noord en HVC vinden het belangrijk om afval goed te scheiden. In afval zitten waardevolle materialen die kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Door afval goed te scheiden, worden deze materialen behouden. Thuis kunt u papier, glas, plastic en gft-afval scheiden. Bij het afvalbrengstation kunt u terecht met uw grof huishoudelijk afval. Door uw afval goed te scheiden, draagt u bij aan het behouden van (soms) schaarse grondstoffen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz