Onfortuinlijke held!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Rond de klok van 9.40 uur komt er een melding binnen bij de hulpdiensten.

Er zou een man te water zijn geraakt bij de Noordpier. Politie, ambulance, reddingsdiensten op het water en een vliegtuig van de kustwacht zetten zich in en starten de reddingsactie. Het telefoontje kwam binnen van enkele dames die de man hadden gezien. Door een rustige en zeer duidelijke melding van de dames, konden de diensten snel tot handelen op juiste plaats overgaan.

Wat blijkt, de man is daar met zijn hondje. Het hondje dacht waarschijnlijk groter en sterker te zijn dan hij is en koos ervoor van de pier te springen. De man bedacht zich geen moment en sprong heldhaftig als trouwe tweevoeter, zijn trouwe viervoeter, achterna. Maar ja, dan lig jij daar in het veel te koude water te dobberen met jouw hond in de armen. Hierop koos hij om aan een richel te gaan hangen. Alleen is het niet zo eenvoudig om dit lang vol te houden in het bar-koude water. Uiteindelijk lukte het de bemanning van de reddingsboot Koos van Messel de man met zijn hondje uit het water te halen.

man met hond te water
Foto: © Dirk-Jan Prins

Eenmaal veilig aan boord, kreeg de man droge kleren aangereikt en na enige formaliteiten was het tijd om afscheid te nemen van de bemanning. Dit onder velen dankzeggingen. Bij de ambulance werd het hondje eens goed verzorgd en de thuisreis kon beginnen.

hond te water en man bij noordpier
De hond stond heerlijk te genieten van alle aandacht van zijn baasje         Foto: © Dirk-Jan Prins

Een avontuur om voorlopig nog te vertellen bij de borrel en op verjaardagen. Eén ding is zeker, het blijkt maar weer hoe noodzakelijk onze redders in nood zijn. Blijf hen daarom steunen!
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz