Onthulling straatnaambord Rita Hovinkstraat

NIEUWS
Cicilia van Weel slaat eerste paal

BEVERWIJK – Op woensdag 14 maart 2018 wordt het straatnaambord van de Rita Hovinkstraat in de nieuwe wijk Binnenduin onthuld door een vriendin en een kleinzoon van de zangeres.

Daarna slaat wethouder Cecilia van Weel-Niesten de eerste paal van de woningen, die gebouwd worden aan de Rita Hovinkstraat in aanwezigheid van de toekomstige bewoners. Ter gelegenheid van de onthulling van het straatnaambord en het slaan van de eerste paal heeft ontwikkelaar De Realisatie een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor de huidige en toekomstige bewoners van Binnenduin.

Het programma van de middag is:

15:30 – inloop met koffie / thee in de tent aan de Rita Hovinkstraat (naast woningen Annie Palmenlaan).

16:00 uur – welkom door wethouder Cecilia van Weel-Niesten in de tent.

16:10 – onthulling straatnaambord door kleinzoon en vriendin Rita Hovink.

16:30 – symbolisch slaan van de eerste paal door De Realisatie, het onthullen van de namen van de woningen.

16:50 – hapje en drankje in de tent.

Zangeres Rita Hovink (1944-1979) is geboren in Beverwijk. Zij was bekend om het dramatische timbre van haar zangstem, dat prachtig tot zijn recht kwam in het, enkele jaren voor haar dood verschenen nummer Laat me alleen. Zij won in 1964 met het Nederlandse team het Knokkefestival. In 1977 deed zij mee aan het Nationaal Songfestival.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Onthulling straatnaambord Rita Hovinkstraat

  1. Mooie straatnaam. Minder mooi is de manier waarop de huizen zijn verkocht. Nieuwbouw per opbod was Een primeur voor Beverwijk. Co backer heeft hier nog aandacht aan besteed, maar die zijn doodgebloed. Om het gehele bouwplan te kunnen realiseren heeft de gemeente gebruik gemaakt van de wet voorkeursrechten grond om speculatie te voorkomen. Dat is dus lekker gelukt en iedereen kijkt andere kant op. De gevulde zakkenstraat was een betere naam geweest.

Comments are closed.