Ontwikkeling Plantagebuurt komt dichterbij

NIEUWS

Plantage wethouder dorenbos website

BEVERWIJK – Donderdag 18 december 2013 heeft wethouder Jaqueline Dorenbos namens de gemeente Beverwijk met woningcorporatie Pré Wonen en vastgoedontwikkelaar/belegger Hoorne Vastgoed overeenkomsten ondertekend waarin samenwerking wordt aangegaan voor de herontwikkeling van de Plantagebuurt. De overeenkomst heeft betrekking op de ontwikkeling van het gedeelte naast en achter het winkelcentrum. De verschillende partijen zijn al enige tijd met elkaar in gesprek over de toekomst van de buurt. Pré Wonen heeft begin 2013 al een aantal wooncomplexen achter het winkelcentrum gesloopt en de Vomar Voordeelmarkt heeft haar plannen voor de uitbreiding van de supermarkt gereed voor uitvoering. Ook voor de herontwikkeling van de overige delen in de Plantagebuurt zijn nu afspraken op hoofdlijnen vastgelegd.

Hoorne Vastgoed gaat de bestaande Vomar Voordeelmarkt uitbreiden op de plek waar nu de Esdoornstraat ligt. Het parkeerterrein aan de voorzijde van de winkels wordt deels opnieuw ingericht omdat door de uitbreiding van de Vomar Voordeelmark extra parkeerplaatsen nodig zijn. Ook komen er nieuwe fietsparkeerplaatsen en wordt er gezocht naar een nieuwe plek voor de viskraam en de bloemenkar. Voor de uitbreiding van de Vomar Voordeelmarkt is door de ontwikkelaar in juli een uitgebreide omgevingsvergunning aangevraagd. Hoorne Vastgoed wil in het eerste kwartaal van 2014 starten met de bouw.

Pré Wonen is bezig met een ontwerp voor woningbouw in de Florastraat en de Pieter Verhagenlaan. Begin 2014 worden de plannen ingediend bij de gemeente. Pré Wonen hoopt in het najaar van 2014 met de bouwactiviteiten te kunnen starten. Bewoners en omwonenden van de Plantagebuurt ontvangen rond de kerstperiode een uitgebreide nieuwsbrief met informatie


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz