Open dag RKZ Beverwijk

NIEUWS

BEVERWIJK – Als op zaterdag 15 maart het niet zulk mooi weer is als vandaag, loop dan eens binnen bij de open dag van het Rode Kruis Ziekenhuis. Bij mooi weer mag dit overigens ook.

Van 10.00 uur tot 15.00 uur lichten medewerkers en medisch specialisten een tipje van de sluier op voor iedereen die het interessant vindt om te zien wat er achter de schermen van het ziekenhuis gebeurt. Het RKZ sluit hiermee aan bij de jaarlijkse landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn.

Er zal een gevarieerd programma zijn. Er zijn presentaties en demonstraties van diverse afdelingen, die worden afgewisseld met verschillende doe-activiteiten voor jong en oud. Ook verzorgen medewerkers weer rondleidingen door het ziekenhuis.

Bezoekers kunnen zich onder andere in de centrale hal laten informeren over verschillende afdelingen. Zo kunnen ze hun bloeddruk laten meten, of het zuurstofgehalte in hun bloed, voelen hoe het is om oud te zijn in het ‘Ouderdomspak’ bij de afdeling Geriatrie en een spoedcursus kijkoperatie volgen bij afdeling Chirurgie.

Speciale aandacht is er dit jaar ook weer voor de jonge bezoeker. Een poppendokter zal de door kinderen meegenomen poppen of knuffels vakkundig verbinden. Ook kunnen kinderen zich laten schminken. En natuurlijk zorgen de medewerkers van de keuken weer voor wat lekkers!

Elke tien minuten start een rondleiding. Deze duurt ongeveer een uur. Onderdelen van de rondleiding zijn onder andere: de Operatiekamer, Centrale Sterilisatieafdeling, afdeling Radiologie en Fysiotherapie. Verder kun je ook nog een kijkje nemen in de kraamsuites en stilteruimte. De laatste rondleiding start om 14.00 uur.

Iedereen is welkom! Parkeren is gratis op 15 maart tussen 10.00 uur – 15.30 uur.

Bron: RKZ Beverwijk. 
 
Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz