Openingsconcert Vrijheid aan Zee

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

WIJK AAN ZEE – De concertenreeks in de Dorpskerk vorig jaar was een groot succes.

Dit jaar gaat de organisatie er vol enthousiasme mee door en bieden zeker weer een podium aan Jong lokaal talent! Het concert van het nieuwe seizoen wordt geopend door Janneke Methorst, stadsdichter van Beverwijk 2018  met een speciaal voor dit concert geschreven gedicht over vrijheid, lente, nieuw begin. Gevolgd door een optreden van jong talent Martijn Hiemstra en Axel Maas. Martijn speelt op de piano, 14 jaar, komt uit Beverwijk en Axel Maas uit Velsen, 15 jaar bespeelt de hoorn.

In het hoofdprogramma laat de vintageband de Whiskeymo’s het publiek op een verrassende wijze kennis maken met muziek uit het swing tijdperk van de jaren ’40-’50. In een bezetting met contrabas, gitaar en meerstemmige zang halen zij ons uit de sleur van alledag!

De Dorpskerk-concerten Wijk aan Zee vinden plaats op de eerste zondag van de maand van mei t/m oktober. Een reeks van afwisselende, mooie en prikkelende concerten met ruimte voor aanstormend / lokaal talent in het voorprogramma en klinkende namen in het hoofdprogramma. Van klassiek tot pop! Jong en oud van harte welkom op zondag 6 mei bij Vrijheid aan Zee in de Dorpskerk! Aanvang 12.30 uur. Jullie kunnen alles volgen op facebook Dorpskerkconcerten Wijk aan Zee.

Aansluitend om 14.00 uur wandeling Rondje Wijk aan Zee. Onze gids Ton Benner vertelt u al wandelend meer over de bijzondere flora en fauna van het Zeedorpenlandschap en andere wetenswaardigheden.

Foto: Dirk-Jan Prins

 Bunkers

Ook de bunkers zullen bezocht worden. Er is deze winter hard gewerkt. Er hangt inmiddels een tijdlijn van 1939 t/m 1945 en een levensgroot Panorama van Wijk aan Zee in de Mannschappenbunker op het Vuurbaakduin. Ook de ondergrondse loopgraaf bij de bunker in het Gaasterbos is zeker een bezoek waard. De bunkers zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur voor publiek geopend. Voor informatie www.rondjewijkaanzee.nl en Facebook

Openingsconcert Vrijheid aan Zee op 6 mei in de Dorpskerk. Aansluitend om 14.00 uur wandeling Rondje Wijk aan Zee met gids


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz