Opgewekte Woning Club

NIEUWS

opgewekte woning club


BEVERWIJK – In Beverwijk is maandag 9 mei de eerste Opgewekte Woning Club in deze regio van start gegaan.

Woensdag 18 mei start dit bijzondere initiatief in Heemskerk met een bijeenkomst. Dinsdag 24 mei in Beverwijk. Beide bijeenkomsten starten om 20.00 uur. Komende maanden volgen ook gemeente Uitgeest en Velsen. De Opgewekte Woning Club maakt energie besparen leuker, makkelijker en slimmer! De zeven deelnemers uit Beverwijk zijn naar huis gegaan met tools om komende tien dagen hun energieverbruik te monitoren.

Via de Opgewekte Woning Club leren inwoners in een aantal heldere stappen hun huis en energieverbruik beter kennen. Vervolgens maken zij, met ondersteuning van een professionele duurzaamheidsadviseur, een stappenplan voor de verduurzaming van de eigen woning. Door samen te werken met buurtgenoten, kan de uitvoering van energiebesparende en comfort-verhogende maatregelen gezamenlijk worden opgepakt. Alles is verpakt in drie bijeenkomsten waar de deelnemers kennis en ervaringen delen en situaties met elkaar vergelijken.

Kosten en moeite besparen

In Beverwijk startte het traject met een wijkgerichte aanpak, gevolgd door een informatiebijeenkomst. Vijftig inwoners maakten gebruik van het aanbod een infraroodfoto te laten maken van de eigen woning. Circa zestig mensen bezochten de informatieavond. Zeven buurtbewoners trekken nu de handschoen aan en zijn samen op weg om kosten en moeite te besparen. Deze aanpak werkte ook in Heemskerk, waardoor daar op 18 mei buurtgenoten samen aan de slag gaan. Ook hier kan men zich nog voor aanmelden.

Deelnemen

Inwoners uit Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest of Velsen die interesse hebben om deel te nemen aan de Opgewekte Woning Club, kunnen zich aanmelden via Internet. Op deze pagina staat meer informatie over het initiatief en is een blog te lezen van een van de deelnemers.


 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz